Groenekennis

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over

Records 1 - 13 / 13

 • help
 • uw selectie
 • export

  Bewaar titels

 • attendering
  Wij sturen u een mail met nieuwe resultaten voor deze zoekvraag: Trefwoord="samenwerking"
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen
Sorteer op
help
'Wij geloven in Xenia' : vruchtbomen \ De boomkwekerij : waarin opgenomen "De plantenbeurs" [Artikel]
2010
Binnenkort wordt telersvereniging ’Xenia’ opgericht. Initiatiefnemer en vruchtboomkweker Pieter van Rijn vertelt over de stand van zaken rondom het perenras.
help
Garden Retail Services : een grote speler in de markt van tuincentra \ De boomkwekerij : waarin opgenomen "De plantenbeurs" [Artikel]
Barendse, R. \ 2010
Garden Retail Services is een organisatie van samenwerkende tuincentra. Een tuincentrum kan kiezen wat voor soort ondersteuning het wenst, maar inkoop via voorkeurleveranciers is altijd de basis. Daarnaast kan een tuincentrum gebruikmaken van veel ve ...
help
Ketenomkering biedt boomkwekerijen kansen \ De boomkwekerij : waarin opgenomen "De plantenbeurs" [Artikel]
Mens, R. \ 2010
Bij ketenomkering is de vraag leidend en niet het aanbod. Hoe werkt dit concept en wat zijn de mogelijkheden voor de boomkwekerij
help
Investeren in ketensamenwerking betaalt zich terug \ De boomkwekerij : waarin opgenomen "De plantenbeurs" [Artikel]
Folkerts, H. \ Nuland, A. van \ 2010
Ook voor de boomkwekerijsector is ketensamenwerking van belang. In dit artikel een uitleg en voorbeelden
help
'Hoveniers en kwekers moeten samenwerken' \ De boomkwekerij : waarin opgenomen "De plantenbeurs" [Artikel]
Venhorst, W. \ 2010
Al meer dan een eeuw is de Koninklijke Ginkel Groep een begrip in Nederland. Sinds 1990 staat Wim van Ginkel aan het roer van het familiebedrijf, dat persoonlijke aandacht en continuiteit hoog in de vaandel heeft staan. Volgens Van Ginkel wordt groen ...
help
Decorum Campany zoekt zijn weg in boomkwekerij \ De boomkwekerij : waarin opgenomen "De plantenbeurs" [Artikel]
Barendse, R. \ 2010
Decorum Company is een collectief van kamerplantenkwekers die hun eigen merken op de markt brengen. Sinds 2009 zijn er ook boomkwekers bij aangesloten. Wie is Decorum Company en wat biedt dat collectief boomkwekers?
help
Samenwerken gericht op kwaliteit en betrouwbaarheid \ De boomkwekerij : waarin opgenomen "De plantenbeurs" [Artikel]
Engels, A. \ 2010
De naam Botden & van Willigen staat niet alleen voor een boomkwekerij die jaarlijks 1,2 miljoen vruchtbomen aflevert aan fruittelers internationaal. De naam betekent ook samenwerken met alle relaties, zowel intern als buiten het bedrijf. Maar bij het ...
help
Kennis & Innovatie Impuls wil krachten bundelen \ De boomkwekerij : waarin opgenomen "De plantenbeurs" [Artikel]
Mens, R. \ 2010
Stichting Greenport Regio Boskoop start samen een aantal partners het project Kennis & Innovatie Impuls. Hierin worden onderzoek, onderwijs en innovatie gebundeld. Kwekers moeten het project voeden met vragen en ideeën.
help
Zelf op zoek naar rozen met stressgenen \ De boomkwekerij : waarin opgenomen "De plantenbeurs" [Artikel]
Engels, A. \ 2010
Binnen Holeja, de internationale bedrijvengroep die ooit begon als Horatia, is een rozenveredelingsbedrijf opgezet. Algemeen directeur Peter Cox meent namelijk dat andere veredelaars kansen laten liggen in Oost-Europa. Samen met onderzoekers in Wagen ...
help
Nieuwe Ton van den Oever en Udenhout: twee merken, één logistiek \ De boomkwekerij : waarin opgenomen "De plantenbeurs" [Artikel]
Engels, A. \ 2010
Het oude Ton van den Oever bestaat niet meer. Oud-medewerker Roland Dingemans heeft diverse zaken overgenomen van het failliete bedrijf waaronder de bedrijfsnaam. De jonge eigenaar van het nieuwe Ton van den Oever zet samen met Kees van Iersel, direc ...
help
Ook stokken zijn natuurproducten \ De boomkwekerij : waarin opgenomen "De plantenbeurs" [Artikel]
Engels, A. \ 2010
Tonkinstokken zijn geen industrieproducten die à la minute klaar zijn. Het materiaal groeit van nature op Chinese bergen en voordat de stokken de boot opgaan, hebben ze een arbeidsintensief proces doorlopen. Een kwaliteitsproces waar toeleverancier V ...
help
Hoogheemraadschap wil samen werken aan waterkwaliteit regio Boskoop \ De boomkwekerij : waarin opgenomen "De plantenbeurs" [Artikel]
Kamminga, H. \ 2010
De waterkwaliteit in regio Boskoop moet nog beter, aldus Rijnland. Het hoogheemraadschap wil dat bereiken door samen te werken met boomkwekers, adviseurs, leveranciers en brancheorganisaties. Ze gaan in 2010 van start met een 'slootgerichte aanpak'.
help
Hoe Jardiland aan de Franse top blijft \ De boomkwekerij : waarin opgenomen "De plantenbeurs" [Artikel]
2010
Tuincentrumketen Jardiland is de grootste in Frankrijk. Voor Boomkwekerij geeft Jardiland bij hoge uitzondering geeft de keten een kijkje achter de schermen.
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen

Toon 20 50 100 records per pagina

 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.