Groenekennis

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over

Records 1 - 4 / 4

 • help
 • uw selectie
 • export

  Bewaar titels

 • attendering
  Wij sturen u een mail met nieuwe resultaten voor deze zoekvraag: Trefwoord="samenwerking"
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen
Sorteer op
help
Internationale samenwerking bodemverontreiniging werkt! Turkije en Roemenië pakken bodemverontreiniging aan \ Bodem : kwartaalblad voor informatie-uitwisseling en discussie over bodembescherming en bodemsanering [Artikel]
Swartjes, F.J. \ Otte, P.F. \ Honders, A.H. \ Roeloffzen, A.B. \ 2009
De Nederlandse ervaring met bodemverontreiniging is een goed vertrekpunt voor internationale samenwerking. De Kaderrichtlijn Water en de Europese bodemstrategie triggeren nationale ontwikkelingen in Turkije en Roemenië.
help
'Lessons learned' over werken in de Balkan : onderzoek en prioritering van hot spots in Albanië \ Bodem : kwartaalblad voor informatie-uitwisseling en discussie over bodembescherming en bodemsanering [Artikel]
Dijcker, R. \ Marika, K. \ Vaso, A. \ Wijk, M. van der \ 2009
In veel landen op de Balkan bevindt de aanpak van bodemverontreiniging zich nog in een beginfase. De internationale gemeenschap springt bij. Zoals het UNDP project in Albanieë, waar o.a. Witteveen+Bos bij betrokken is
help
SoilCritZone of Kritisch Betrokken bij Bodem : samen werken aan een onderzoeksagenda voor duurzaam bodembeheer \ Bodem : kwartaalblad voor informatie-uitwisseling en discussie over bodembescherming en bodemsanering [Artikel]
Gaans, P.G.M. van \ Heimoveera, T.J. \ Mol, G. \ Rutgers, M. \ 2009
De verbreding van het bodemveld, als gevolg van ontwikkelingen zoals klimaatverandering of verstedelijking, brengt nieuwe kennisleemtes aan het licht. Om tot gezamenlijke agendering te komen van meest urgente onderzoeksvragen, is samenwerking en afst ...
help
NPS exporteert Nederlandse bodemkennis \ Bodem : kwartaalblad voor informatie-uitwisseling en discussie over bodembescherming en bodemsanering [Artikel]
Thoon, A. van den \ 2009
Het begon in 2004 met een reis van overheid en bedrijven naar een congres in China op het gebied van bodemverontreiniging. Export van Nederlandse know-how en samenwerking daarbij zou breder en meer structureel opgezet moeten worden om vraag en aanbod ...
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen

Toon 20 50 100 records per pagina

 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.