Groenekennis

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over

Records 1 - 6 / 6

 • help
 • uw selectie
 • export

  Bewaar titels

 • attendering
  Wij sturen u een mail met nieuwe resultaten voor deze zoekvraag: Trefwoord="sociale participatie"
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen
Sorteer op
help
Veranderende rollen van burgers, overheid en bedrijfsleven \ Werkplaats voor de leefomgeving : periodieke uitgave van KNHM met derden [Artikel]
2013
Naast de relatie tussen burgers en overheid, verandert ook de rol van het bedrijfsleven. Deze Werkplaats laat zien waar de verschuivingen tussen deze partijen vandaan komen. En dat er veel mooie nieuwe vormen van samenwerking mogelijk zijn.
help
Overheidsparticipatie \ Werkplaats voor de leefomgeving : periodieke uitgave van KNHM met derden [Artikel]
2012
De term ‘overheidsparticipatie’ duikt steeds meer op. In deze Werkplaats laten we zien wat de verschuiving van rollen betekent voor burgers én overheden. Lees ook hoe minister Spies van Binnenlandse Zaken aankijkt tegen deze vernieuwde samenwerking.
help
Tijdelijk anders bestemmen \ Werkplaats voor de leefomgeving : periodieke uitgave van KNHM met derden [Artikel]
2012
Wat is er als burger mogelijk als je een leegstaand gebouw of braakliggend terrein tijdelijk voor iets anders wilt gebruiken? Welke rechten en plichten heb je als eigenaar als je het bezit tijdelijk afstaat? Lees ervaringen in Werkplaats 15.
help
Maatschappelijk ondernemen \ Werkplaats voor de leefomgeving : periodieke uitgave van KNHM met derden [Artikel]
2011
Voor bewonersinitiatieven die wij met raad en daad bijstaan, gaan de bezuinigingen niet ongemerkt voorbij. Zij moeten de eigen broek ophouden en dit vraagt om ondernemerschap. Hoe combineer je een maatschappelijk doel met ondernemerschap?
help
Veranderen doe je zelf \ Werkplaats voor de leefomgeving : periodieke uitgave van KNHM met derden [Artikel]
2010
In dit blad lees je ondermeer waarom mensen het heft in eigen hand nemen om hun leefomgeving te verbeteren en waarom anderen wachten op een overheid die ingrijpt.
help
Eten van dichtbij \ Werkplaats voor de leefomgeving : periodieke uitgave van KNHM met derden [Artikel]
2009
Een nummer over regionalisering van voedselketens, in samenwerking met de Taskforce Multifunctionele Landbouw. We laten zien dat relaties tussen consument en producent bijdragen aan een duurzame samenleving, een gevarieerd landschap en betrokkenheid ...
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen

Toon 20 50 100 records per pagina

 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.