Groenekennis

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over

Geselecteerd op:

Records 1 - 7 / 7

 • help
 • uw selectie
 • export

  Bewaar titels

 • attendering
  Wij sturen u een mail met nieuwe resultaten voor deze zoekvraag: Trefwoord="spenen"
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen
Sorteer op
help
Hoogste fokresultaat bij hoog aantal spenen : ook bij dochters door lager gustpercentage en minder pupuitval \ De pelsdierenhouder [Artikel]
Rond, J. de \ 2013
Het spenenonderzoek op Edelveen over een aantal jaren heeft aangetoond dat een hoog aantal actieve spenen gunstig is voor een goed fokresultaat. Ook in 2012 werd wederom gemeten dat de laagste pupuitval samengaat met een hoog aantal spenen. Ook is de ...
help
Uitval tussen spenen en pelzen : bij nertsen is onder normale omstandigheden de uitval laag in de groeiperiode \ De pelsdierenhouder [Artikel]
Rond, J. de \ 2012
Van 2009 t/m 2011 is de uitval tussen spenen en pelzen geregistreerd op Edelveen. De uitval is met 1,3% (2009), 1,6% (2010) en 1,9 % (2011) laag. Nertsen die in een paar of in een groep zijn opgegroeid tonen geen verschil in uitval.
help
Waarde van aantal spenen onbetwist : hoge erfelijkheid en lage pupuitval \ De pelsdierenhouder [Artikel]
Rond, J. de \ 2012
Sinds 2009 kijkt Edelveen al intensief naar het aantal spenen van een nerts. Na 2011 is dit beeld nagenoeg compleet; er is grote variatie in het aantal spenen (5 tot 10), de erfelijkheid en de herhaalbaarheid van het aantal spenen is hoog en veel spe ...
help
Veel spenen voordeel voor pup en teef : aanbod melk ook in juni van belang \ De pelsdierenhouder [Artikel]
Rond, J. de \ 2012
Het aantal spenen is een onderwerp dat vooral voor het begin van de lactatie van belang is. Maar in de omschakeling naar vast voer zoeken pups vocht o.a. uit melk. Op 3, 5 en 7 weken zijn pups en teven gewogen met variabele werpdatum, nestgrootte en ...
help
Veel spenen voordeel in hele lactatieperiode \ De pelsdierenhouder [Artikel]
Rond, J. de \ 2011
Het aantal melkklierpakketten dat tot ontwikkeling komt in een speen om uit te drinken varieert. Deze variatie is zwak gerelateerd aan het aantal pups. Er is significant meer pupuitval tussen werpen en 21 dagen wanneer er duidelijk minder spenen dan ...
help
Aantal spenen per pup bepalend in pupuitval \ De pelsdierenhouder [Artikel]
Rond, J. de \ 2010
Uit onderzoek is duidelijk vast komen te staan dat het aantal spenen dat per pup beschikbaar is een directe relatie heeft met de uitval van de pups: als er minder spenen dan pups zijn, is het uitvalspercentage groter.
help
Maandkalender : de zomermaanden juli en augustus \ De pelsdierenhouder [Artikel]
Laseur, H. \ Rond, J. de \ 2004
Aandacht voor de activiteiten op de nertsenfarm in juli en augustus. Deze maanden staan in het teken van het optimaliseren van de groei van de pups. In een tabel de activiteiten wat betreft management, voer en voeren, en maatregelen bij hoge temperat ...
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen

Toon 20 50 100 records per pagina

 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.