Groenekennis

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over

Records 1 - 6 / 6

 • help
 • uw selectie
 • export

  Bewaar titels

 • attendering
  Wij sturen u een mail met nieuwe resultaten voor deze zoekvraag: Trefwoord="spenen"
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen
Sorteer op
help
'Vernieuwing nodig om status vast te houden' \ Boerderij. Editie varkenshouderij [Artikel]
Stevens, R. \ 2013
Manager Daan Somers van VIC Sterksel ziet veel innovatie in de varkenshouderij. Wel kan het nog veel beter voor gespeende biggen, vindt hij. Een interview over innovaties, huisvesting en toekomstig welzijnsonderzoek.
help
Geef biggen een vlotte start met het juiste behandelplan \ Boerderij. Editie varkenshouderij [Artikel]
Doorn, D. van \ 2012
Voor het spenen krijgen biggen veel behandelingen. Om dit vlekkeloos te laten verlopen moet er gestructureerd worden gewerkt. Er zijn valkuilen.
help
Thema: biggenkwaliteit \ Boerderij. Editie varkenshouderij [Artikel]
Dooren, K. van \ Hove, G. ten \ Stevens, R. \ Doorn, D. van \ 2012
In dit themanumemr 5 artikelen over biggenkwaliteit: 1) Kwaliteit big stijgt gestaag, streptokokken vormen de grootste bedreiging. 2) Big wordt op zijn wenken bediend. 3) 'Kwaliteit is net zo belangrijk als koppelgrootte'. 4) Meer opfokruimte, betere ...
help
Spekdikte meten zegt niet genoeg \ Boerderij. Editie varkenshouderij [Artikel]
Doorn, D. van \ 2011
Veel varkenhouders meten alleen de spekdikte van de zeug bij het spenen. Het zou beter zijn om naast de spekdikte ook een karbonadespiermeting te doen.
help
Beslist geen worpen in het weekend \ Boerderij. Editie varkenshouderij [Artikel]
Hooven, M. ten \ 2010
Bedrijfsreportage bij Harry Brummelhuis in Hoge Hexel (Ov.). Brummelhuis speent zijn zeugen op maandag in plaats van donderdag. De geboortezorg is hoofdzakelijk doordeweeks en het werk in het weekend beperkt tot een minimum.
help
Op meerdere fronten de speendip te lijf \ Boerderij. Editie varkenshouderij [Artikel]
Philipsen, P. \ 2009
Spenen is een ingrijpend moment in het leven van elke big. Extra zorg rondom dat moment is noodzakelijk. Drie varkenshouders vertellen hoe zij dat doen
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen

Toon 20 50 100 records per pagina

 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.