Groenekennis

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over

Records 1 - 10 / 10

 • help
 • uw selectie
 • export

  Bewaar titels

 • attendering
  Wij sturen u een mail met nieuwe resultaten voor deze zoekvraag: Trefwoord="spenen"
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen
Sorteer op
help
Aantal spenen per pup bepalend in pupuitval \ De pelsdierenhouder [Artikel]
Rond, J. de \ 2010
Uit onderzoek is duidelijk vast komen te staan dat het aantal spenen dat per pup beschikbaar is een directe relatie heeft met de uitval van de pups: als er minder spenen dan pups zijn, is het uitvalspercentage groter.
help
Daten tussen de poortjes \ Landbouw & techniek : tweewekelijks vakblad van de Boerenbond [Artikel]
Vandenbosch, A. \ 2010
Hoe zorg je ervoor dat de zoekbeer net lang genoeg de gespeende zeugen stimuleert? Met de Date Gate lukt dat prima. Wij gingen kijken naar een mooi praktijkvoorbeeld bij varkenshouders Jan en Hilde Vissers in het Nederlandse Panningen.
help
Biggen spenen : op drie of vier weken \ GD varken / Gezondheidsdienst voor Dieren [Artikel]
Dirkzwager, A. \ 2010
Op veel bedrijven is in de afgelopen jaren de speenleeftijd verschoven van ongeveer vier weken naar rond de drie weken. Dit heeft nogal wat gevolgen voor de big waar met het algemene en voermanagement op moet worden ingespeeld.
help
Zeug houdt niet van vroeg spenen \ GD varken / Gezondheidsdienst voor Dieren [Artikel]
Geudeke, T. \ 2010
Spenen voor de 21 dagen is gunstig voor de worpindex. Het is alleen ongunstig voor de biggen en vaak ook voor de zeug.
help
Zeugenhouder Hans Witte, Borssele: 'vitale biggen groeien rap door na spenen' \ Agribusiness : tweemaandelijkse uitgave van Cooperatie Agrifirm [Artikel]
2010
Nadat de biggenopfok jaren niet lekker liep, is varkenshouder Hans Witte nu een tevreden man. Van een speendip is geen sprake meer. De biggen vreten goed en groeien als kool. En dat is maar goed ook, want ondanks de hoge doorloopsnelheid kampt het be ...
help
Beslist geen worpen in het weekend \ Boerderij. Editie varkenshouderij [Artikel]
Hooven, M. ten \ 2010
Bedrijfsreportage bij Harry Brummelhuis in Hoge Hexel (Ov.). Brummelhuis speent zijn zeugen op maandag in plaats van donderdag. De geboortezorg is hoofdzakelijk doordeweeks en het werk in het weekend beperkt tot een minimum.
help
Oplosbaarheid voer van groot belang : voedingsmaatregelen verbeteren darmziekte biggen \ De molenaar : weekblad voor de graanverwerkende en veevoederindustrie [Artikel]
Kleine Klausing, H. \ 2010
help
Ouder kalf goed gespeend \ Boerderij : weekblad gewijd aan de land- en tuinbouw, veeteelt, pluimveehouderij [Artikel]
Stevens, R. \ 2010
In het najaar gaan de kalveren op extensieve vleesveebedrijven van de koeien af. Beperk negatieve effecten van het spenen met een goede voorbereiding en nazorg.
help
Biggen langer aan de melk! : jong spenen vraagt veel van boer, voer en stal \ Boerderij : weekblad gewijd aan de land- en tuinbouw, veeteelt, pluimveehouderij [Artikel]
Dooren, K. van \ 2010
Jong gespeende biggen zijn extra kwetsbaar. Schade opgelopen bij spenen is onherstelbaar. Het gaat ten koste van de gezondheid en resultaten in de meststal.
help
Juiste timing cruciaal bij omschakelen : voeropname speenmoment van groot belang voor verdere ontwikkeling : thema biggenvoeding \ Varkens : officieel orgaan van het Nederlands Varkensstamboek [Artikel]
Sambeek, W. van \ 2010
Voor jonge biggen is zeugenmelk de enige voeding. Het vermogen om ander voedsel te verteren wordt pas geleidelijk ontwikkeld. Een big moet wat voeding betreft echter binnen drie weken na de geboorte op eigen benen kunnen staan. Goed getimede omschake ...
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen

Toon 20 50 100 records per pagina

 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.