Groenekennis

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over

Geselecteerd op:

Records 1 - 6 / 6

 • help
 • uw selectie
 • export

  Bewaar titels

 • attendering
  Wij sturen u een mail met nieuwe resultaten voor deze zoekvraag: Trefwoord="spenen"
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen
Sorteer op
help
Met het water naar de dokter : innovatief drinkwatersysteem [Brochure]
Ellen, H. \ Classens, P. \ [2014]
Het doelstelling van dit project is het praktisch testen van het innovatieve drinkwatersysteem bij gespeende biggen op haar werking en haar effect op gebied van diergezondheid, technische resultaten en drinkwaterkwalitei
help
Keten Duurzaam Varkensvlees, diergezondheid - aflevering 3 : gezond spenen [Video]
2014
Binnen het Innovatieprogramma "Antibioticavrije ketens" hebben enkele veehouders van KDV (Keten Duurzaam Varkensvlees) geëxperimenteerd op verschillende thema's waarmee de diergezondheid verbeterde en het antibioticagebruik verminderde. Verschillende ...
help
Speenmanagement en opruimbeleid cruciaal voor cijfers \ Management&techniek [Artikel]
Vandenbosch, A. \ 2014
Voor een varkensbedrijf is een optimale vruchtbaarheid van de zeugen onontbeerlijk. Heel wat factoren hebben hierop een invloed. Ellen de Jong onderzocht in haar doctoraatsthesis de invloed van het speenmanagement en het opruimbeleid op de resultaten ...
help
Leeftijd van zelfstandig eten bij papegaaien : literatuur onderzoek = Weaning ages in parrot species [Boek]
Koene, P. \ 2014
Jonge papegaaien kunnen van hun ouders gescheiden worden, wanneer ze zelfstandig eten. De leeftijd waarop verschilt tussen soorten. Gebaseerd op geschreven bronnen is voor alle soorten papegaaien een lijst van deze leeftijden gemaakt.
help
Gezonde biggen als basis voor rendabel vleesvarken \ Management&techniek [Artikel]
Vandenbosch, A. \ 2014
Naar jaarlijkse gewoonte organiseerde fokkerijorganisatie Topigs in december enkele studieavonden op diverse locaties. Gastspreker Anne-Marie van Bussel benadrukte het belang van gezonde biggen.
help
Investeren in jongveeopfok rendeert altijd \ Melkveebedrijf : onafhankelijk maandblad voor de Nederlandse melkveehouderij [Artikel]
Passchyn, P. \ 2014
Onder optimale omstandigheden zijn pasgeboren kalveren de dieren met het grootste genetisch potentieel op een melkveebedrijf. Daarnaast worden uit deze dieren kalveren geboren, die nog meer melk produceren en een grotere langleefbaarheid hebben dan h ...
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen

Toon 20 50 100 records per pagina

 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.