Groenekennis

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over

Geselecteerd op:

Records 1 - 8 / 8

 • help
 • uw selectie
 • export

  Bewaar titels

 • attendering
  Wij sturen u een mail met nieuwe resultaten voor deze zoekvraag: Trefwoord="teelt in rijen"
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen
Sorteer op
help
Gruenduengung zur Stabilisierung der Bodenfruchtbarkeit bzw. zur Verringerung von N - Verlusten \ Der Kartoffelbau [Artikel]
Demmler, D. \ 1998
In een tabel gegevens over een aantal groenbemesters die als tussengewas zeer geschikt zijn om het uitspoelen van stikstof te voorkomen en de bodemstructuur verbeteren
help
Vorfruchtwert der Kartoffel - Licht und Schatten \ Der Kartoffelbau [Artikel]
1998
De voor- en nadelen van aardappel als tussengewas bij de teelt van granen en suikerbieten
help
"Rodesaat" bei der Kartoffelernte : Stickstoff mit Zwischenfruechten noch zuegiger binden \ Der Kartoffelbau [Artikel]
Buchner, W. \ Knechtges, H. \ Sroka, J. \ 1997
In dit artikel komen twee onderwerpen aan de orde: 1. Onderzoek naar de effecten van verschillende tussengewassen en zaaitechnieken op het uitspoelen van stikstof. 2. Presentatie van een machine voor het machinaal rooien van de aardappelen en het zaa ...
help
Brachebegruenung in Kartoffel - Fruchtfolgen \ Der Kartoffelbau [Artikel]
Langels, E. \ 1994
Overzicht van soorten tussengewas voor de teelt van aardappelen om braakligging te voorkomen
help
Aufgaben des Zwischenfruchtbaues und seine Integration in Kartoffelfruchtfolgen \ Der Kartoffelbau [Artikel]
Lang, H. \ 1994
Overzicht van de positieve effecten die een tussenteelt met groenbemesters heeft op de kwaliteit van de bodem bij vruchtwisseling met aardappelteelt
help
Mulchkultur bei Kartoffeln : Weiterentwicklung der vorgezogenen Daemme \ Der Kartoffelbau [Artikel]
Haege, H. \ 1993
Het gebruik van organisch mulchmateriaal (stoppelgewas) in de teeltlaag bevordert de produktie (een beter vochtgehalte, een betere wortelvorming en opname van meststoffen). De teeltmethode en de mechanische stoppelbewerking worden beschreven
help
Zwischenfruchtbau in Kartoffelfruchtfolgen \ Der Kartoffelbau [Artikel]
Lang, H. \ 1991
Description of research on the effects of intercropping, late N-manuring, and soil tillage on the nitrate dynamics in soil in production systems on the experimental station Limburgerhof, Germany, during the period 1987 - 1990
help
Nematoden und Zwischenfruechte \ Der Kartoffelbau [Artikel]
Heinicke, D. \ 1987
Over de verschillende invloed van tussenteelten op populaties aardappelnematoden
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen

Toon 20 50 100 records per pagina

 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.