Groenekennis

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over

Geselecteerd op:

Records 1 - 7 / 7

 • help
 • uw selectie
 • export

  Bewaar titels

 • attendering
  Wij sturen u een mail met nieuwe resultaten voor deze zoekvraag: Trefwoord="veilingen"
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen
Sorteer op
help
Euroveiling naar sterkere profilering \ Sierteelt&groenvoorziening [Artikel]
De Geest, W. \ 2013
Euroveiling, de oudste coöperatieve veiling voor bloemen en planten op de Belgische markt, wil haar profiel als regionale veiling voor de kleine groothandel, tuincentra en bloemenwinkels verstevigen. De veilig zocht hiervoor onder meer versterking in ...
help
50 jaar ten dienste van de varkensfokkerij \ Management&techniek [Artikel]
Vandenbosch, A. \ 2013
Dit jaar viert varkensverkooporganisatie Ancovee haar gouden jubileum. Hoewel het aantal varkensfokkers en veilingen intussen drastisch, daalde behield de organisatie tot op heden zeker haar nut.
help
Klantgericht innoveren in groenten en fruit: Ton Reijnders en Gerjo Scheringa van ZON fruit & vegetables \ Cooperatie : kwartaaluitgave van de Nationale Cooperatieve Raad voor Land- en Tuinbouw [Artikel]
Klep, L. \ 2013
Bij ZON fruit & vegetables in Venlo staat sinds voorjaar 2012 Gerjo Scheringa aan het hoofd. Met voorzitter Ton Reijnders zette hij nieuwe lijnen uit voor de toekomst: een strategie die verschillende groepen leden recht moet doen.
help
Visafslag Urk investeert in sorteerlijn : doelen: lagere kosten, hogere uurvergoeding \ Visserijnieuws [Artikel]
2013
Visveiling Urk investeert in een grote sorteermachine, waarmee zowel op lengte als op gewicht vis gesorteerd kan worden. Eind 2013 moet fase 1 van de machine er staan, in april volgend jaar de volledige sorteerlijn.
help
Binnen tien jaar zijn de veilingtribunes leeg en verlaten : Herman de Boon, VGB \ Onder glas [Artikel]
Staalduinen, J. van \ 2013
Binnen tien jaar komt er een einde aan de fysieke klokverkoop van bloemen en planten. Dat toekomstbeeld schetste voorzitter Herman de Boon op de algemene ledenvergadering van de Vereniging van Groothandelaren in Bloemkwekerijproducten (VGB). Deze maa ...
help
Coöperatie 'nieuw' cement voor afgebrokkeld tuinbouwhuis : zoektocht naar nieuwe samenwerking \ Onder glas [Artikel]
Abbenhuijs, R. \ 2013
Hoe lang is het feitelijk geleden dat de Nederlandse tuinbouwsector het honderdjarig bestaan van de veilingen vierde? Het lijkt een eeuwigheid, want het ogenschijnlijk diepgewortelde coöperatieve denken is met name in de glasgroentesector in sneltrei ...
help
Totaal wegvallen veilingklok zou ramp zijn voor alle telers : Filip Fontaine, directeur veiling BelOrta \ Onder glas [Artikel]
Kierkels, T. \ 2013
De Belgische veilingwereld heeft de afgelopen jaren een flinke concentratie doorgemaakt. Sinds januari is de nieuwe veiling BelOrta operationeel, een samenvoeging van de Mechelse Veilingen en veiling Coöbra, die ruim 60 % van de Belgische groenten ve ...
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen

Toon 20 50 100 records per pagina

 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.