Groenekennis

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over

Geselecteerd op:

Records 1 - 7 / 7

 • help
 • uw selectie
 • export

  Bewaar titels

 • attendering
  Wij sturen u een mail met nieuwe resultaten voor deze zoekvraag: Trefwoord="veilingen"
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen
Sorteer op
help
Samen kansen in de markt : CNB en Troostwijk veilingen tekenen samenwerkingsovereenkomstvergroten \ BloembollenVisie [Artikel]
Ooms, M. \ 2014
Naast de bemiddeling in bloembollen is CNB al jaren actief in het organiseren van groene en materialenveilingen. Troostwijk Veilingen is gespecialiseerd in internationale, industriële veilingen en heeft kantoren in vrijwel alle Europese landen. Op 11 ...
help
Arbeidskansen groene groothandel en veiling gunstig \ Vakblad groen onderwijs : onafhankelijke uitgave [Artikel]
Berg, E. van den \ 2014
De groothandelsbedrijven en veilingen in het groene domein hebben het in de nasleep van de kredietcrisis niet makkelijk. De aantrekkende wereldhandel biedt deze branche echter een goed vooruitzicht. Dat is er ook voor leerlingen.
help
Makro pakt eerste vaatje op veiling nieuwe stijl : trawlers en handel dragen fors bij aan 56.500 euro voor Bio Vakantieoord \ Visserijnieuws [Artikel]
2014
De veiling van het eerste vaatje Hollandse Nieuwe vond plaats in een nieuwe setting. De haringeter vergrijst en men zoekt aansluiting bij jongere consumenten.
help
Vis kopen met de iPhone : wereldwijde primeur van pefa.com \ Visserijnieuws [Artikel]
2014
Met de eerste veilingklok-app voor iPad of iPhone kun je vanaf elke willekeurige locatie meedoen aan dertien veilingen in Nederland, Denemarken, Italie en Zweden.
help
Specialist voor de binnenlandse markt \ BloembollenVisie [Artikel]
Wildenbeest, G. \ 2014
Klimatologische omstandigheden, een groothandelfaillissement en de zuinige consument, bezorgden Plantion een paar lastige jaren. Toch wist de Edese veiling door goed te letten op de kosten buiten de rode cijfers te blijven. Over 2015 is direkteur Pet ...
help
'Beste uit beide werelden komt samen' \ BloembollenVisie [Artikel]
Pennings, J. \ 2014
Op 11 juli 2014 tekenden CNB en Troostwijk Veilingen een samenwerkingsovereenkomst met als doel het bollenvak optimaal te ondersteunen met online veilen. Vijf maanden later is de eerste materialenveiling een feit en gaat een volgende zeer interessant ...
help
‘Nieuwe samenwerkingsvormen vervangen de oude’ : Ted van Luijk en Han Fleuren over collectief of individueel \ Buitenstebinnen [Artikel]
2014
De tuinbouw is altijd in beweging. Het eens zo beschermende collectief valt uiteen en de ondernemers ontwikkelen zich meer individueel. Dit veranderingsproces krijgt soms een negatieve bijklank. Alsof alle collectieve verworvenheden verloren gaan. Is ...
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen

Toon 20 50 100 records per pagina

 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.