Groenekennis

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over

Geselecteerd op:

Records 1 - 7 / 7

 • help
 • uw selectie
 • export

  Bewaar titels

 • attendering
  Wij sturen u een mail met nieuwe resultaten voor deze zoekvraag: Trefwoord="visconsumptie"
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen
Sorteer op
help
Er is meer uit vis te halen : focus op restroomtechnologie \ Vleesindustrie : vakblad vleesindustrie [Artikel]
Kals, J. \ 2000
Bij een stijgende vraag naar vis is de benutting van reststromen beperkt. De voordelen van het verwerken van visafval voor food en non-food zijn: meer grondstof beschikbaar makne en vergroting van het productassortiment. De mogelijke toepassingenzijn ...
help
Voeding lijkt niet aan grote DHA-behoefte te voldoen : docosahexaeenzuur tijdens zwangerschap en lactatie \ Voeding nu : onafhankelijk tijdschrift over voedsel, voeding en gezondheid [Artikel]
Otto, S. \ 2000
De moederlijke EFA-status (essential fatty acids) en de hoeveelheid DHA (docosahexaeenzuur) in het bloed van de moeder verdienen tijdens zwangerschap en lactatie extra aandacht. Vooral vis en visproducten zijn een goede bron voor de betreffende nutri ...
help
Beschermende werking visolievetzuren nog hypothetisch \ Voeding nu : onafhankelijk tijdschrift over voedsel, voeding en gezondheid [Artikel]
Steerenberg, P.A. \ Loveren, H. van \ 2000
Over de vraag of visolievetzuren beschermen tegen allergische ziekten als astma en dermatitis. Het advies is vooralsnog: "eet een of twee keer per week vis"
help
Varkensvlees verliest terrein met kerst : recente prijsstijgingen vooral te danken aan BSE \ Boerderij : weekblad gewijd aan de land- en tuinbouw, veeteelt, pluimveehouderij [Artikel]
Talsma, S. \ 2000
Varkensvlees is te gewoon voor de kerstdagen, de voorkeur van de consument gaat uit naar vis en wild
help
Dioxine in aal \ OVB-Bericht : voorlichtingsblad van de Organisatie ter Verbetering van de Binnenvisserij [Artikel]
2000
Uitleg over het consumptieadvies voor aal uit IJsselmeer, rivieren en viskwekerijen, en de recente Warenwetregeling Dioxine in paling. Een en ander is gebaseerd op RIVO-onderzoek naar dioxines en dioxine-achtige PCB's in paling (en ook snoekbaars) af ...
help
IKB: 'Van zaadje tot karbonaadje' - deel II : themadag 'Van Visteelt tot Visconsumptie' \ Aquacultuur [Artikel]
Hilbrands, A. \ 2000
Integraal ketenbeheer, de kwaliteit van (kweek)vis als grondstof en marketing van visproducten
help
De smaak van vis : waarneming én emotie bepalend voor succes \ Aquacultuur [Artikel]
Jager, M. de \ 2000
Of we iets lekker vinden of niet wordt bepaald door een combinatie van technisch waarnemen en emotioneel proeven. RIVO doet onderzoek naar het eerste, de proevers van het Centrum voor Smaakonderzoek betrekken ook emotie in hun oordeel
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen

Toon 20 50 100 records per pagina

 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.