Groenekennis

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over

Geselecteerd op:

Records 1 - 6 / 6

 • help
 • uw selectie
 • export

  Bewaar titels

 • attendering
  Wij sturen u een mail met nieuwe resultaten voor deze zoekvraag: Trefwoord="wiedmachines"
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen
Sorteer op
help
Evers pakt wortelonkruid aan \ Oogst : weekblad voor de agrarische ondernemer. Landbouw [Artikel]
2003
Beschrijving van de zaaibedbereider 'Albino' van Evers Agro, gebaseerd op de Duitse zaaibedbereider Güttler Garopact Avant. De werktuigcombinatie heeft een front- en een achterwerktuig, voorzien van schoffels om hardnekkig wortelonkruid aan te pakken
help
Schoffel belaagt onkruid in de rij \ Oogst : weekblad voor de agrarische ondernemer. Landbouw [Artikel]
Huiden, F. \ 2003
Beschrijving van nieuwe apparaten en technieken voor mechanische onkruidbestrijding: de volveldsbrander van Hoaf; schoffelsystemen voor tussen de rijen (o.a. de gewasgeleide schoffel van Van Dijk Innovaties); apparaten die het onkruid in de rij verwi ...
help
Is 't wat? : Pneumat blaast onkruid uit de rij \ Oogst : weekblad voor de agrarische ondernemer. Landbouw [Artikel]
2003
De Landbouwuniversiteit Paderborn ontwikkelde de Pneumat, voor toepassing op de de Schmotzer zesrijige schoffel. De compressor blaast lucht in een bietenrij waardoor onkruid met twee tot vier blaadjes wordt verwijderd; bieten in het twaalf-tot-veerti ...
help
Vingerwieder verdient een kans \ Oogst : weekblad voor de agrarische ondernemer. Landbouw [Artikel]
Lee, H. van der \ 2002
Machinaal onkruidwieden met de vingerwieder kan een oplossing zijn in de biologische teelt, waar arbeid een hoge kostenpost is. Een vergelijkend onderzoek van Praktijkonderzoek Plant & Omgeving (PPO)naar de rentabililiteit van machinaal wieden en wie ...
help
Onkruid delft het onderspit : mechanische aanpak neemt hoge vlucht \ Oogst : weekblad voor de agrarische ondernemer. Landbouw [Artikel]
Geus, C. de \ 2001
Nieuwe generatie eggen, schoffels en wieders kunnen nu ook in de rij onkruid verwijderen
help
Een kind kan de was doen : iedereen kan schoffelen met Eco-Dan \ Oogst : weekblad voor de agrarische ondernemer. Landbouw [Artikel]
Vink, M. \ 2001
Nieuwe computergestuurde schoffelmachine die hoge snelheid combineert met grote nauwkeurigheid. Nadeel is de hoge prijs
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen

Toon 20 50 100 records per pagina

 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.