Login

Hydrotheek

Record nummer 1762569
Titel Lamellenafscheiders in bergbezinkbassins
toon extra info.
[projectleider: H.J. van Mameren]
Auteur(s) Mameren, H.J. van
Uitgever Utrecht : STOWA
Jaar van uitgave 2004
Pagina's 60 p
Pagina's 1 online resource (60 p)
Titel van reeks Rapport / STOWA (2004 W03)
ISBN 9057732505
Online full text
Op papier Haal het document, vind aanverwante informatie of gebruik andere SFX-diensten
Trefwoorden (cab) riolering / afvalwater / overlaten / emissie / bezinkingsvijvers
Rubrieken Afvalwaterbehandeling
Publicatie type Boek
Taal Nederlands
Toelichting Met de uitvoering van de wet- en regelgeving ten aanzien van het terugdringen van de vuiluitworp van (gemengde) rioolstelsels is in Nederland al een groot aantal BergBezinkBassins (BBB’s) gerealiseerd. De werking van deze bassins berust op berging van afvalwater en vuilafscheiding van overstortend afvalwater. De effectiviteit van de vuilafscheiding kan worden vergroot door een lamellen-afscheider in een BBB te plaatsen. De voorliggende rapportage beschrijft onderzoek naar de mogelijkheid om in een bestaand bergbezinkbassin een lamellen-afscheider aan te brengen waarmee het rendement van een bassin verbeterd kan worden. Daarnaast is ook het effect van de lamellen-afscheider op het onderhoud van bergbezinkbassins onderzocht
Betrokken instanties Witteveen+Bos
Stichting Toegepast Onderzoek Waterbeheer (STOWA)
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.