Login

Hydrotheek

Record nummer 1938580
Titel Inventarisatie beheer tweede waterkeringen in Nederland
toon extra info.
P.C. Mazure
Auteur(s) Mazure, P.C.
Uitgever [S.l. : s.n.]
Jaar van uitgave 1985
Pagina's [9] p
Annotatie(s) A-83 .O38  toon alle annotatie(s)
In opdracht van: Centrum voor Onderzoek Waterkeringen
Online full text
Trefwoorden (cab) dijken / onderhoud / versterking / inventarisaties / vragenlijsten / provincies
Rubrieken Waterbouwkunde
Publicatie type Boek
Taal Nederlands
Toelichting Aan het begin van de 80-er jaren gaf de economische en politieke situatie aanleiding om te vrezen, dat de versterking van de hoofdwaterkeringen aanzienlijke vertraging zou oplopen. Voor de versterking op grond van de Deltawet valt gereedkomen voor 1995 niet te verwachten, terwijl voor de versterking van de rivierdijken het jaar 2000 overschreden zou worden. Omtrent versterking van de dijken langs de Maas en het IJsselmeer was geheel niets bekend. Dit was aanleiding om, mede gelet op de adviezen van de Deltacommissie, des te meer aandacht te schenken aan de toestand van de 2e waterkeringen in Nederland. Een landelijke enquête is daarom uitgevoerd met vragen aan de Provinciale Waterstaatsdiensten respectievelijk de dienst Waterbeheer.
Betrokken instanties
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.