Login

Hydrotheek

Record nummer 1938584
Titel Proefondervindelijk onderzoek naar het verschil in golfoverslag tussen dijken met en zonder een (Muralt-) muurtje en de invloed van deze golfoverslag op het proces van dijkdoorbraak
Uitgever [S.l : s.n.]
Jaar van uitgave [ca. 1985]
Pagina's [100] p
Annotatie(s) S - 85.018  toon alle annotatie(s)
In opdracht van: Centrum voor Onderzoek Waterkeringen
Online full text
Trefwoorden (cab) dijken / stabiliteit / muren / hoogte / golven / ruimtelijke modellen / vergelijkend onderzoek
Rubrieken Waterbouwkunde / Hydrologie
Publicatie type Boek
Taal Nederlands
Toelichting Om na te gaan of er verschillen in bezwijken van binnentaluds bij dijken zonder en met een kruinmuurtje verklaard kunnen worden uit verschillen in overslag waren golfoverslagproeven gedaan in het laboratorium voor vloeistofmechanica van de TU Delft. Bij de opzet van proeven en bij de uitwerking ervan is getracht aansluiting te krijgen bij beschouwingen in de nota 'WWKZ-81.V007' van het ministerie van Verkeer en Waterstaat, waarin op statistische wijze onderzoek is verricht naar het verschil in bezwijken van binnentaluds bij dijken zonder en met een kruinmuurtje bij een zelfde dijkskruinhoogte-tekort. Het afstudeerwerk gaat op deze weg verder, echter als karakteristieke grootheid voor de belasting van de dijk wordt nu de golfoverslag gekozen. Bij de proeven is gebruik gemaakt van een model van een dijk, bestaande uit een basisprofiel en 2 demonteerbare gelijke verhogingen, waarvan één een gewone kruin en de ander het kruinmuurtje voorstelde.
Betrokken instanties Technische Universiteit Delft, Faculteit der Civiele Techniek, Afdeling Waterbouwkunde en Geotechniek
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.