Login

Hydrotheek

Record nummer 1940109
Titel artikel Rioleringsbeheer in Poznan
Auteur(s) Bunt, M. ; Prinsen, G.
Tijdschrifttitel WT-afvalwater
Deel(Jaar)Nummer 10(2010)3
Paginering 217 - 227
Op papier Haal het document, vind aanverwante informatie of gebruik andere SFX-diensten
Trefwoorden (cab) riolering / bedrijfsvoering / informatie / informatiesystemen / internationale samenwerking / polen / nederland
Rubrieken Afvalverwerking
Publicatie type Artikel
Taal Nederlands
Toelichting Beheer van riolering is belangrijk voor volksgezondheid en milieu en om overlast (in de breedste zin van het woord) te voorkomen. In het kader van het Partners voor Water-programma hebben Grontmij en Deltares in opdracht van het waterbedrijf Aquanet in Poznan, Polen, een pilotproject uitgevoerd om het beheer van de riolering op een hoger plan te tillen. Voor het bereiken van dit doel is het rioleringsbeheerprogramma dg DIALOG van Grontmij en het hydraulisch rekenprogramma SOBEK van Deltares bij Aquanet geïmplementeerd. Vervolgens is een rioleringsmodel gemaakt van een pilotgebied. Dit model is hydraulisch doorgerekend en de resultaten zijn geanalyseerd. Er zijn maatregelen voorgesteld om het beheer en het functioneren van het rioolstelsel te verbeteren en deze zijn opgenomen in een eerste opzet van een rioleringsbeheersplan.
Betrokken instanties Grontmij Nederland bv, Afdeling Bodem en Water
Deltares
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.