Login

Hydrotheek

Record nummer 1942661
Titel Influent fijnzeven in RWZI'S
toon extra info.
[projectuitvoering: C. Ruiken ... et al.]
Auteur(s) Ruiken, C.
Uitgever Amersfoort : STOWA
Jaar van uitgave 2010
Pagina's 110 p ill
Titel van reeks Rapport / STOWA (2010 19)
ISBN 9789057734779
Online full text
Op papier Haal het document, vind aanverwante informatie of gebruik andere SFX-diensten
Trefwoorden (cab) afvalwaterbehandeling / filtratie / zeven / cellulose / afval / verwijdering / biodegradatie / zuiveringsinstallaties / waterzuivering / utrecht / slibzuivering
Rubrieken Afvalwaterbehandeling
Publicatie type Boek
Taal Nederlands
Toelichting Toiletpapier wordt in de meeste westerse landen geloosd samen met het afvalwater naar een rwzi. Er is nagenoeg geen onderzoek verricht naar de afbraakmechanismen van toiletpapier (cellulose) in het rioolstelsel en de rwzi. De techniek waarmee het afvalwater en slib worden verwerkt is om deze reden mogelijk niet optimaal. Toiletpapier (papiervezels) kan met behulp van fijnzeven met een maaswijdte < 0,5 mm uit het afvalwater verwijderd worden. Het doel van deze studie is om de economische en praktische haalbaarheid van het proces fijnzeven te bepalen als alternatief voor het gangbaar toegepaste voorbezinken van afvalwater. Dit is onderzocht voor de rwzi’s Blaricum zonder voorbezinktank, Uithoorn met voorbezinktank en nieuwbouwproject rwzi Weesp. Voor deze locaties is de benodigde investering voor een zeefinstallatie vastgesteld en de energiebalans voor de rwzi en de gehele slibverwerking opgesteld. Voorafgaand hieraan is op rwzi Blaricum, in de periode september t/m december 2008, een pilot onderzoek uitgevoerd met twee verschillende zeven. Met dit onderzoek is de technische werking en het verwijderingsrendement van de zeven bepaald. Ook zijn de afzetmogelijkheden geïnventariseerd in samenwerking met het Energieonderzoek Centum Nederland (ECN). Allerlaatst is de afbraak van cellulose in een rwzi onderzocht.
Betrokken instanties Stichting Toegepast Onderzoek Waterbeheer (STOWA)
Waternet
Witteveen+Bos
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.