Login

Hydrotheek

Record nummer 1947445
Titel Naar helderheid voor het strandbad : hoofdrapport
toon extra info.
projectleider: N.G. Jaarsma ; projectdirecteur: Th.G.J. Witjes
Auteur(s) Jaarsma, N.G. ; Witjes, T.G.J.
Uitgever Deventer : Witteveen+Bos
Jaar van uitgave 2004
Pagina's 33 bl
Annotatie(s) In opdracht van: Gemeente Winterswijk
Online full text
Trefwoorden (cab) waterkwaliteit / doorschijnendheid / zwemmen / zichtbaarheid / stranden / achterhoek
Rubrieken Waterkwaliteit
Publicatie type Boek
Taal Nederlands
Toelichting Het strandbad in Winterswijk heeft sinds een aantal jaren te kampen met doorzichtproblemen. Het voor een dergelijk zwembad vereiste doorzicht van 1 meter wordt niet gehaald, wat in 2001 heeft geleid tot sluiting van het bad voor de zwemrecreatie. Reeds in een eerder stadium zijn er onderzoeken uitgevoerd om de oorzaken van het doorzichtprobleem in kaart te brengen en gerichte maatregelen te nemen om het probleem op te lossen. Dit heeft tot op heden niet geleid tot een afdoende oplossing. In de tussentijd is het beheer van het bad stopgezet en is het doorzicht in de loop van de jaren verder verslechterd. Specifiek is door de gemeenteraad gevraagd om de haalbaarheid van een aantal andere oplossingsrichtingen voor herstel van het doorzicht te onderzoeken. Met betrekking tot het doorzicht wordt van de afzonderlijke plossingsrichtingen geen afdoende effect verwacht of is het effect uiterst onzeker. De conclusie is dat wanneer het strandbad jaarlijks wordt drooggezet, slib en vis worden verwijderd en de doorzichtnorm wordt aangepast volgens bovenstaand voorstel, Witteveen en Bos de handhaving van de zwemfunctie kansrijk acht.
Betrokken instanties Witteveen+Bos
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.