Login

Hydrotheek

Record nummer 1952383
Titel Mogelijkheden voor monitoring van de rivierrombout
toon extra info.
tekst: Dick Groenendijk ; m.m.v: Victor Mensing ... [et al.]
Auteur(s) Groenendijk, D. ; Mensing, V.
Uitgever Wageningen : Vlinderstichting
Jaar van uitgave 2004
Pagina's 14 p tab., fig
Titel van reeks Rapport / Vlinderstichting (VS2004.038)
Online full text
Trefwoorden (cab) odonata / monitoring / tellingen / gegevens verzamelen / biologische monitoring / aquatische ecologie
Rubrieken Aquatische ecologie
Publicatie type Boek
Taal Nederlands
Toelichting Het doel van dit onderzoek was daarom om te onderzoeken of er een methode mogelijk is aan de hand van tellingen van de larvenhuidjes de rivierrombout en mogelijk ook andere soorten rombouten op te nemen in het Libellenmeetnet. Uit de resultaten blijkt dat bij een goede keuze van telroutes, tellingen van larvenhuidjes van de rivierrombout een goede mogelijkheid bieden voor opname in het NEM en dan in de toekomst geteld door vrijwillige tellers. Deze telmethode biedt dan de meeste kans voor de rivierrombout en waarschijnlijk ook voor de beekrombout. Belangrijk is wel dat de telroute wordt ingekort tot maximaal 500 meter en dat tellingen niet worden uitgevoerd bij windkracht 4B en hoger. Over de benodigde telfrequentie zijn nog geen uitspraken te doen.
Betrokken instanties
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.