Login

Hydrotheek

Record nummer 1981342
Titel artikel 'Beleving' leidend bij keuze voor uitbaggeren Petteplas
Auteur(s) Wouda, J. ; Vermulst, C. J.W.
Tijdschrifttitel Land + water : magazine voor civiele- en milieutechniek
Deel(Jaar)Nummer 52(2012)1/2
Paginering 22 - 23
Op papier Haal het document, vind aanverwante informatie of gebruik andere SFX-diensten
Trefwoorden (cab) plassen / regionale planning / aquatische ecologie / ontwerp / waterschappen / zuid-holland
Rubrieken Zoetwaterecologie / Waterkwaliteit
Publicatie type Artikel
Taal Nederlands
Toelichting Een waterreservoir van 2,27 hectare in het hart van Waddinxveen met een sterk recreatief karakter, zo kan men de Petteplas en haar oevers het best definiëren. De plas wordt uitgebaggerd om de waterkwaliteit te verhogen. De plas heeft een verstoord ecosysteem. De overheersende factor die deze ecologische kwaliteit bepaalt, is de voedselrijkdom, die sterke invloed heeft op de waterkwaliteit. In samenspraak met de twee betrokken hoogheemraadschappen is het herstelplan gedefinieerd, met als opgave de waterkwaliteit te verbeteren en de belevingswaarde van de plas te vergroten. De totstandkoming van de werkgroep, de keuzes en belangenafwegingen om tot het juiste bestek te komen, kenden een bijzondere aanpak.
Betrokken instanties
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.