Login

Hydrotheek

Record nummer 2005645
Titel Slibuitspoeling op rwzi's: cold cases
toon extra info.
[projectuitvoering A.G.N. van Bentem ... et al.]
Auteur(s) Bentem, A.G.N. van
Uitgever Amersfoort : STOWA
Jaar van uitgave 2012
Pagina's 52 p ill
Titel van reeks Rapport / STOWA (2012-W11)
Online full text
Trefwoorden (cab) rioolwaterzuivering / slib / uitspoelen / bezinkingsvijvers / modellen
Rubrieken Afvalwaterbehandeling
Publicatie type Boek
Taal Nederlands
Toelichting Rwzi’s hebben soms te maken met te hoge zwevende-stofconcentraties in het effluent, door slibuitspoeling vanuit de nabezinktanks. STOWA heeft in 2009 onderzoek verricht bij rwzi’s die hiermee te maken hebben om de oorzaken te achterhalen en op basis daarvan een strategie op te stellen om slibuitspoeling zoveel mogelijk te voorkomen. Hiervoor werden van 63 nabezinktanks data verzameld en geanalyseerd. Daarbij werd gekeken naar ontwerpparameters en bedrijfsvoering. Voor drie gevallen waarbij de oorzaken van de slibuitspoeling destijds niet konden worden achterhaald, is nader onderzoek gedaan. Dit betreft de rwzi’s Oldenzaal, Druten, en Baarle-Nassau. Het onderzoek is gebaseerd op een combinatie van data-analyse en expert judgement. Voor de case Oldenzaal is het FAST2D model gebruikt voor de probleemanalyse. FAST2D is een 2D stromingsmodel dat kan worden gebruikt voor het ontwerp van nieuwe nabezinktanks, maar ook voor het oplossen van problemen en het optimaliseren van bestaande nabezinktanks.
Betrokken instanties DHV Water BV
Stichting Toegepast Onderzoek Waterbeheer (STOWA)
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.