Login

Hydrotheek

Record nummer 2012648
Titel artikel Mogelijkheden van regionale industriële symbiose: valorisatie van afvalstoffen ter preventie van verontreinigingen in West-Vlaanderen
Auteur(s) Monballiu, A. ; Chiang, Y. ; Garsany, C. ; Meesschaert, B.
Tijdschrifttitel WT-afvalwater
Deel(Jaar)Nummer 12(2012)5
Paginering 336 - 344
Op papier Haal het document, vind aanverwante informatie of gebruik andere SFX-diensten
Trefwoorden (cab) waterzuivering / drinkwater / industrieel afvalwater / residuen / fosfaat / ijzerhydroxiden / afvalbeheer / afvalhergebruik / samenwerking / vlaanderen
Rubrieken Afvalwaterbehandeling
Publicatie type Artikel
Taal Nederlands
Toelichting Een ijzerrijk waterbehandelingsresidu (water treatment residu, WTR), inherent gevormd bij de productie van drinkwater, werd gebruikt voor de immobilisatie van fosfaat aanwezig in het effluent van de anaerode voorzuivering van het afvalwater in een aardappelverwerkend bedrijf. Het ijzerrijk residu werd gekarakteriseerd en de adsorptie-efficiëntie en bindingscapaciteit van fosfaat werden nagegaan in een ééntraps- en tweetrapsbehandeling. Het residu was in staat om >98% van het fosfaat uit het afvalwater te adsorberen. Een tweetrapsbehandeling van het afvalwater met het WTR bracht een significante verbetering teweeg van de adsorptie-efficiëntie. Een WTR-dosering bij het tweetrapsproces die meer dan de helft lager is dan bij de ééntrapsbehandeling blijkt reeds voldoende voor het verwijderen van 90% van het fosfaat. Het gebruik van WTR als adsorptiemateriaal voor de behandeling van industrieel afvalwater is een veelbelovende methode en vormt een interessante piste om industriële symbiose te exploiteren.
Betrokken instanties
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.