Login

Hydrotheek

Record nummer 2050305
Titel Delivering change : towards fit-for-purpose governance of adaptation to flooding and drought
toon extra info.
Jeroen Sebastiaan Rijke
Auteur(s) Rijke, J.S.
Uitgever Delft : TU Delft
Jaar van uitgave 2014
Pagina's 1 online resource (XX, 226 pagina's) illustraties
Annotatie(s) Proefschrift Delft
ISBN 9781138026339
Online full text
Trefwoorden (cab) hoogwaterbeheersing / overstromingen / droogte / governance / risicobeheersing / watersystemen / nederland / australië
Rubrieken Waterbeheer (algemeen)
Publicatie type Proefschrift
Taal Engels
Toelichting Het bewerkstelligen van adaptatie in de watersector gaat over het bewerkstelligen van verandering. In dit proefschrift wordt uitgelegd dat de governance-benadering voor het effectief bewerkstelligen van adaptatie ten aanzien van veranderingen in overstromings- en droogterisico’s per geval apart moet worden beschouwd. Echter, de analyses in dit proefschrift bieden een aantal bouwstenen die beleidsmakers, planners en projectmanagers assisteren bij het ontwikkelen van effectieve governance-benaderingen voor adaptatie ten aanzien van overstromingen en droogte: - Een procedure voor het vaststellen van ‘fit-for-purpose’ governance; - Een patroon van governance-benaderingen die typisch geschikt zijn tijdens de vroege, midden- en late stadia van transformatie van een watersysteem; - Een checklist van de ingrediënten die nodig zijn voor het bewerkstelligen van verandering; - Een set van aanbevelingen voor effectief management van uitvoeringsprogramma’s voor adaptatie; - Aanbevelingen om governance voor planning en uitvoering van adaptatie meer in overeenstemming te aanschouwen. Gebaseerd op een vergelijking van 2 cases van adaptatie in de watersectoren in Nederland (Ruimte voor de Rivier) en Australië (Water Sensitive Urban Design) is de totstandkoming van adaptatiemaatregelen geanalyseerd.
Betrokken instanties IHE, UNESCO Instituut voor Wateronderwijs
Technische Universiteit Delft, Faculteit der Civiele Techniek, Afdeling Waterbouwkunde en Geotechniek
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.