Login

Hydrotheek

Record nummer 2099390
Titel Kansen voor zoetwatergetijdennatuur bij inrichting oeverlanden : tussenrapportage 2003
toon extra info.
Johan Oosterbaan, Hugo Coops, Aldo Hoogenboom, Edwin Snippen, Marloes Kraaijeveld
Auteur(s) Oosterbaan, J. ; Coops, H. ; Hoogenboom, A. ; Snippen, E. ; Kraaijeveld, M.
Uitgever Lelystad : RIZA
Jaar van uitgave 2003
Pagina's 1 online resource (PDF, 50 pagina's) illustraties
Online full text
Trefwoorden (cab) ecologische hoofdstructuur / getijden / natuurontwikkeling / ecologisch herstel / zoetwaterecologie / landinrichting / rijnmondgebied
Rubrieken Zoetwaterecologie / Landinrichting (algemeen)
Publicatie type Boek
Taal Nederlands
Toelichting De Ecologische Hoofdstructuur geeft een bijzondere positie aan de Rijn-Maas monding. Een belangrijke doelstelling voor ecologisch herstel is de (her)ontwikkeling van zoetwatergetijden gebieden met de daarbij behorende natuur. In het IVB (Integrale Verkenning Beneden-rivierengebied) is een verkenning uitgevoerd waarin de handhaving van de veiligheid tegen overstroming centraal staat. Implementatie van deze visie zal tot veranderingen in de inrichting van de Rijn-Maas monding leiden die ook zal bijdragen aan de doelstelling van ecologisch herstel. Om de ideeën in concrete inrichtingsplannen om te kunnen zetten zijn richtlijnen (vuistregels) voor randvoorwaarden nodig, die gelden voor de kenmerkende natuur van het estuarium. In de Rijn-Maas monding zijn verschillende natuurontwikkelings-projecten uitgevoerd of in uitvoering. Een belangrijke doelstelling hierbij is het herstel van de kenmerkende natuur van het zoetwater-getijdengebied. In het project “Kansen voor zoetwatergetijdennatuur bij inrichting oeverlanden” worden vanaf 2001 aan de hand van een aantal ingerichte gebieden de ontwikkelingskansen voor zoetwater-getijdennatuur in beeld gebracht. In onderhavige tussenrapportage zullen de resultaten worden besproken van Tiendgorzen, Dombosch, Ruigeplaatbosch en Klein Profijt.
Betrokken instanties Ministerie van Verkeer en Waterstaat, Directoraat Generaal Water
Rijkswaterstaat Waterdienst
Rijkswaterstaat, Directie Zuid-Holland
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.