Login

Hydrotheek

Record nummer 2100689
Titel Kennis en innovatieagenda Topsector Water, 2016-2019
Auteur(s) Topsector Water
Uitgever Den Haag : Topsector Water
Jaar van uitgave 2015
Pagina's 1 online resource (PDF, [111] pagina's) illustraties
Online full text
Trefwoorden (cab) waterbeheer / waterbeleid / kennis / innovaties / delta's / duurzame ontwikkeling / economische ontwikkeling / veiligheid / hoogwaterbeheersing
Rubrieken Waterbeheer (algemeen) / Waterbeleid
Publicatie type Boek
Taal Nederlands
Toelichting Het gaat goed met de Nederlandse watersector, zowel op maritiem, als deltatechnologisch, als watertechnologisch gebied, zoals onder meer blijkt uit de gegroeide export van de sector. Maar we kunnen niet stil blijven zitten en denken dat het werk op ons af blijft komen de komende decennia. Blijvende kennis- en innovatieontwikkeling is nodig om voorop te kunnen blijven lopen. Vandaar dat de voorliggende Kennis en Innovatieagenda van essentieel belang is voor behoud en de verdere versterking van onze marktpositie. Doelstelling van de Kennis- en Innovatieagenda is het bevorderen van de kennisontwikkeling en innovaties op een aantal relevante onderwerpen die een dubbele doelstelling hebben: het bijdragen aan het oplossen van nationale en mondiale maatschappelijke opgaven en het versterken van de marktpositie van de deltatechnologiesector. Dit zijn onderwerpen die van belang zijn voor een duurzame economische groei, die leiden tot producten en diensten waarvoor er een (inter)nationale marktvraag is. De Kennis- en Innovatieagenda en het Innovatiecontract moet partijen helpen om beter samen te werken, door gedeelde onderwerpen te kiezen en door in te zetten op gezamenlijke experimenteerruimte/ sites. Belangrijkste doelstelling is dat de Kennis- en innovatieagenda en het Innovatiecontract gezamenlijk uiteindelijk de kennisontwikkeling en de toepassing van die kennis structuren/bevorderen in (exporteerbare) innovaties om zo leven in de Nederlandse- en andere Delta’s mogelijk te maken.
Betrokken instanties Royal Haskoning
Ministerie van Infrastructuur en Milieu (IenM)
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.