Login

Hydrotheek

Record nummer 2102137
Titel Het Groene Hart in beeld : een uniek veengebied midden in de Randstad
toon extra info.
Nico Pieterse, Lia van den Broek, Leo Pols, Hiddo Huitzing
Auteur(s) Pieterse, N. ; Broek, L. van den ; Pols, L. ; Huitzing, H.
Uitgever Den Haag : Planbureau voor de Leefomgeving.
Jaar van uitgave 2015
Pagina's 1 online resource (PDF, 81 pagina's) illustraties
Annotatie(s) PBL-publicatienummer: 1351
Online full text
Trefwoorden (cab) veengebieden / groene hart / waterbeheer / randstad / landschap / landschapsbeheer / gebiedsontwikkeling / gebiedsgericht beleid / ruimtelijke ordening / grondbeheer
Rubrieken Ruimtelijke ordening (algemeen) / Ruimtelijke ordeningsbeleid
Publicatie type Boek
Taal Nederlands
Toelichting ‘Vrijwel alles is al geschreven over het Groene Hart.’ Deze verzuchting kregen we vaak te horen van collega-wetenschappers, beleidsambtenaren en mensen uit het veld. Maar als de boeken en rapporten op tafel liggen, blijkt dat er weliswaar veel is geschreven, maar dat de veelheid van onderwerpen maar beperkt met elkaar in verband wordt gebracht. Het PBL (Planbureau voor de Leefomgeving) kreeg daarom de vraag voorgelegd of het in woord en beeld de samenhang kan laten zien tussen feiten, trends en belangen waarmee beleidsmakers te maken krijgen als zij keuzes willen maken voor de toekomst van de veengebieden in het Groene Hart. We willen geen kant-en-klare oplossingen aandragen, daarvoor is het gebied te divers en complex. De kennis die wij aanbieden is ook niet uitputtend. Ons doel is een boek te maken dat tot de verbeelding spreekt en als opmaat dient voor verdere gedachtevorming bij bestuurders en andere partijen in het Groene Hart. Want dat is waar zowel het PBL als de Stuurgroep op hopen: dat deze studie bestuurders van het Groene Hart en andere betrokkenen helpt om vanuit een brede blik tot gebiedsgericht maatwerk te komen.
Betrokken instanties Planbureau voor de Leefomgeving (PBL)
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.