Login

Hydrotheek

Record nummer 2147499
Titel Toetsing rendement van randvoorzieningen aan rioolstelsels (11)
toon extra info.
H.J. van Mameren
Auteur(s) Mameren, H.J. van
Uitgever Deventer : Witteveen+Bos
Jaar van uitgave 2002
Pagina's 24 p
Online full text
Trefwoorden (cab) riolering / bezinkingsvijvers / selectiecriteria / rioolwater / afvalwaterbehandeling / afvalwater
Rubrieken Afvalwaterbehandeling
Publicatie type Boek
Taal Nederlands
Toelichting Voor bergbezinkleidingen is in het kader van deze studie een systematiek ontwikkeld waarmee rendementsberekeningen kunnen worden uitgevoerd. Waardoor toetsing mogelijk wordt. Dit is uitgewerkt in een stappenplan. De methodiek is gebaseerd op een regenreeksberekening volgens de Leidraad Riolering, module C2100. De nieuwe methodiek sluit bovendien aan bij de bestaande methodiek voor bergbezinkbassins. Hierdoor is het in principe mogelijk bergbezinkbassins en bergbezinkleidingen onderling te vergelijken. Desondanks moet bij de onderlinge vergelijking tussen bergbezinkbassins en -leidingen de nodige voorzichtigheid worden betracht. Het rendement van een bergbezinkleiding valt meestal hoger uit dan voor een bergbezinkbassin. Het is daarom verstandig het ontwerp van de bergbezinkleidingen ook toetsen voor deeltjes met een lagere valsnelheid. In hoofdstuk 2 worden de uitgangspunten beschreven die zijn gehanteerd binnen deze studie. De toetsingscriteria waaraan een bergbezinkbassin en een bergbezinkleiding moeten voldoen zijn gegeven in hoofdstuk 3. In hoofdstuk 4 en 5 wordt achtereenvolgens beschreven op welke wijze de rendementsberekening plaatsvindt voor bergbezinkbassins en bergbezinkleidingen. Tenslotte wordt in hoofdstuk 6 het ontwerp van een aantal bestaande bergbezinkleidingen, als voorbeeld yan de systematiek, getoetst.
Betrokken instanties Waterschap Zeeuwse Eilanden
Witteveen+Bos
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.