Login

Hydrotheek

Record nummer 2168521
Titel Aantasting van de toestand van het water van de Rijn door jodiumhoudende röntgencontrastmiddelen in cijfers : data, feiten en strategieën voor mogelijke oplossingen
Uitgever Nieuwegein : RIWA - Vereniging van Rivierwaterbedrijven, Sectie Rijn
Jaar van uitgave 2016
Pagina's 1 online resource (PDF, 79 pages) illustrations
Online full text
Trefwoorden (cab) oppervlaktewaterkwaliteit / afvalwater / drinkwater / geneesmiddelen / rijn / waterverontreiniging / waterzuivering / contrastmiddelen
Rubrieken Waterkwaliteit
Publicatie type Boek
Taal Nederlands
Toelichting In deze studie wordt de sterk gevarieerde en gecompliceerde problematiek van jodiumhoudende röntgencontrastmiddelen bekeken tegen de achtergrond van de uitwerking die het gebruik ervan heeft voor het stroomgebied van de Rijn en de daarin gevestigde drinkwaterbedrijven. In dit verslag wordt beknopt weergegeven wat de huidige kennis van zaken is omtrent de eigenschappen, de toepassingen in kwestie, de manier van opereren bij het zuiveren van afvalwater, in het milieu en bij de bereiding van drinkwater. Daarnaast worden er aanknopingspunten gegeven voor het reduceren van het gehalte jodiumhoudende röntgencontrastmiddelen in de waterkringloop en meer in het bijzonder in de natuurlijke bronnen van ruwwater die gebruikt worden voor de winning van drinkwater.
Betrokken instanties Vereniging van Rivierwaterbedrijven (RIWA)
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.