Login

Hydrotheek

Record nummer 2198435
Titel Zoet en zout grondwater Hondsbossche zeewering, binnenduinrand en polder: interpretatie van SkyTEM metingen : eindrapport 18/1/2013
toon extra info.
Jouke Velstra
Auteur(s) Velstra, J.
Uitgever [S.l.] : Acacia Water
Jaar van uitgave 2013
Pagina's 19 p
Online full text
Publicatie type Boek
Taal Nederlands
Toelichting Op initiatief van drinkwaterbedrijf PWN is in september 2011 in samenwerking met het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK) een bodemonderzoek gestart langs de kust van het Noordhollands Duinreservaat. Met elektromagnetische golven (een soort radar) is de opbouw van de ondergrond en het evenwicht tussen het zoute zeewater en het zoete grondwater in kaart gebracht. De metingen zijn uitgevoerd door het Deense bedrijf SkyTEM in samenwerking met de Universiteit van Aarhus, Denemarken. Voor HHNK zijn een aantal vluchtlijnen uitgevoerd. Een drietal in de binnenduinrand. Deze metingen geven informatie over de opbouw van de ondergrond en de zoet-zout verdeling van het grondwater. Daarnaast zijn een aantal raaien gevlogen bij de Hondsbossche Zeewering. Het doel hiervan is de geschiktheid van de meetmethode voor waterkeringen te onderzoeken. En tevens inzicht te geven in de zoet-zout verdeling in deze strook. Ook is een raai gevlogen over het binnendijks gelegen natuurgebied. HHNK heeft Acacia Water gevraagd om de nieuwe informatie van de SkyTEM metingen uitgevoerd voor HHNK te interpreteren in combinatie met bestaande gegevens en kennis van het gebied. Het betreft een uitwerking op hoofdlijnen bedoeld om de mogelijkheden van SkyTEM of vergelijkbare technieken voor HHNK te verkennen.
Betrokken instanties Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.