Login

Hydrotheek

Record nummer 2199793
Titel Actieplan IMPREX / KPP IA case ARK-NZK - 2016
toon extra info.
Joost Delsman, ... [et al.]
Auteur(s) Delsman, J. ; Zwet, J. van der ; Versteeg, R. ; Schasfoort, F.
Uitgever [S.l.] : [s.n.]
Jaar van uitgave 2016
Pagina's 12 p
Online full text
Publicatie type Boek
Taal Nederlands
Toelichting In de projecten IMPREX en Instrumentarium Afwegingen – Economie wordt gewerkt aan een integrale, kwantitatieve, risicobenadering voor droogte en verzilting, die afwegingen bij het bepalen van maatregelen ondersteunt. De case ARK-NZK is een van de drie casestudies in het project IMPREX, en een van de twee casestudies in het project Instrumentarium Afwegingen – Economie. Hoofddoel van de casestudie ARK-NZK is gedefinieerd als ‘Bijdrage aan de beslissingsondersteunende informatie voor afspraken over de Waterbeschikbaarheid en Slim Water Management (SWM) in de vorm van de kans op droogte en verzilting, de gevolgen van droogte en verzilting en het gecombineerde risico’ (zie Plan van aanpak IMPREX). Uitvoering van de casestudie is gestart met een inventarisatie van bestaande gegevens, modellen, kennis en rapporten. Op 10 mei 2016 is vervolgens met de betrokken waterbeheerders een workshop gehouden. Doel van de workshop was om duidelijk te maken wat de belangrijkste droogterisico’s in het gebied zijn en welke kennisvragen beantwoord moeten worden om een risicobenadering toe te kunnen passen. Dit als basis voor voorliggend actieplan, waarin de kennisvragen worden geprioriteerd en de concrete werkzaamheden in 2016 binnen de casestudie worden beschreven.
Betrokken instanties Deltares
HKV Lijn in Water
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.