Login

Hydrotheek

Record nummer 2200120
Titel Een onderzoek naar de potentiële effecten van ontwatering op flora en vegetatie van de kwelgebieden in het gebied Epe-Vaassen
Auteur(s) Cuppen, H. P. J. J.
Uitgever [Apeldoorn] : Regionale milieuraad Oost-Veluwe
Jaar van uitgave 1987
Pagina's 24 p + kaart
Online full text
Publicatie type Boek
Taal Nederlands
Toelichting Dit rapport betreft een onderzoek naar de effecten van grondwaterpeilverlaging en vergraving van watergangen op de flora en vegetatie in het gebied Epe-Vaassen. Het is een aanvulling op een eerder verschenen rapport, waarin de effecten van genoemde ingrepen op de fauna in de kwelbeken is beschreven (Van Assema en Cuppen, 1987). Juist dit gebied is gekozen, omdat een aantal van de hierin gelegen kwelgebieden zoals het Tongerense en Wisselsche Veen, tot de fraaist ontwikkelde en relatief minst gestoorde van de Oost-Veluwe behoren. Bij de milieu-effectanalyse is uitgegaan van de methode van Reijnen et al. (1981). In opdracht van het Waterschap Oost-Veluwe is deze methode door de Heidemij (1986) verder uitgewerkt ten behoeve van een effectanalyse in het gebied Beekbergen-Oosterhuizen. In het onderhavige rapport is van deze uitgewerkte en specifiek voor de Oost-Veluwe aangepaste methodiek gebruik gemaakt.
Betrokken instanties
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.