Login

Hydrotheek

Record nummer 2200149
Titel Beheer- en onderhoudsplan : integrale kadeverbetering Molenkade te Groot-Ammers
toon extra info.
R.J.J. Raaijmakers
Auteur(s) Raaijmakers, R.J.J.
Uitgever De Bilt : Grontmij Nederland B.V.
Jaar van uitgave 2015
Pagina's 20 p
Online full text
Publicatie type Boek
Taal Nederlands
Toelichting In 2012 is de toetsing van de regionale keringen in de Alblasserwaard en Vijfheerenlanden afgerond en aangeboden aan de provincies Zuid-Holland en Utrecht. Uit deze toetsing is gebleken dat een groot deel van de regionale keringen in Zuid-Holland en Utrecht op hoogte en stabiliteit niet voldoet aan de veiligheidsnorm. Waterschap Rivierenland heeft tot 2020 voor de groene keringen en tot 2030 voor de overige keringen om deze keringen op orde te brengen. Hiervoor heeft zij het uitvoeringsprogramma regionale keringen opgestart. De kadeverbetering van het voorliggende project, de Molenkade, is een pilotproject binnen dit uitvoeringsprogramma. De Molenkade is gelegen langs de Ammersche Boezem ten zuiden van de kern Groot-Ammers in de gemeente Molenwaard. Deze kade is afgekeurd op binnenwaartse stabiliteit en hoogte en wordt daarom in 2016–2018 versterkt. Daarnaast maken het aanleggen van een ecologische verbindingszone en natuurvriendelijke oevers onderdeel uit van het project. De kadeverbetering wordt afgestemd op de cultuurhistorische en recreatieve waarden van het gebied. De fietsverbinding en de vier molenerven worden ingepast in het plan. Voor u ligt het beheerplan voor de kadeverbetering Molenkade. Dit beheerplan beschrijft het beheer, het onderhoud en de monitoring na realisatie van de kadeverbetering Molenkade. Dit beheerplan is integraal onderdeel van het projectplan Waterwet voor de integrale kadeverbetering Molenkade te Groot-Ammers.
Betrokken instanties Ingenieursadviesbureau Sweco
Waterschap Rivierenland
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.