Login

Hydrotheek

Record nummer 2200366
Titel Bijeenkomst Platform Beek- en Rivierherstel en werkgroep Bouwen met Natuur: ‘Planten in de stroom: kansen voor weerstand?’
Uitgever [S.l.] : Platform Beek- en Riverherstel [etc.]
Jaar van uitgave 2016
Online full text
Publicatie type Boek
Taal Nederlands
Toelichting In stromende wateren (rivieren en beken) willen we de garantie dat er voldoende water kan worden afgevoerd. Tegelijkertijd willen we meer natuur. Meer natuur betekent meer begroeiing in water en uiterwaarden, maar planten belemmeren juist de afvoer en verhogen daarmee de kans op wateroverlast. Het is dus een hele uitdaging om de natuur te versterken, zonder de afvoercapaciteit op het spel te zetten. Hoewel de opgave in rivieren en in beken vergelijkbaar is, verschilt de aanpak. Op 15 november 2016 gaan we hierover graag met u in gesprek. Wat kunnen we van elkaar leren op het vlak van vegetatie, opstuwing en het beheersen van risico’s? De bijeenkomst wordt georganiseerd door het Platform Beek- en Rivierherstel (PBRH) en de werkgroep Bouwen met Natuur (BmN) stromende wateren. In de bijeenkomst zetten we de kennis en ervaring van de waterschappen in beken naast de ervaringen van Rijkswaterstaat in de uiterwaarden en grote rivieren.
Betrokken instanties Stichting Toegepast Onderzoek Waterbeheer (STOWA)
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.