Login

Hydrotheek

Record nummer 2200443
Titel Duurzame duindynamiek
toon extra info.
Cora de Leeuw
Auteur(s) Leeuw, C. de
Uitgever Driebergen : Vereniging van Bos- en Natuurterreineigenaren (VBNE)
Jaar van uitgave 2016
Pagina's 4 p
Titel van reeks Infoblad veldwerkplaats
Online full text
Publicatie type Boek
Taal Nederlands
Toelichting Met windsleuven, kaal maken en nabeheer is in het noordwestelijk deel van het Nationaal Park Zuid-Kennemerland (beheergebied van PWN en Natuurmonumenten) het project Noordwest Natuurkern uitgevoerd. Het doel hiervan was om de dynamiek in de zeereep en het achterliggende duingebied toe te laten nemen. In 2013 zijn vijf grote sleuven gegraven in de zeereep. Tevens zijn vijf, in het verlengde van deze sleuven liggende, paraboolduinen van hun begroeiing en wortellaag ontdaan. In en door de sleuven stuift het nu enorm en het landschap verandert daardoor voortdurend. De sleuven hebben ook invloed op het kalkgehalte achter de zeereep, wat voorwaarden biedt voor een natuurlijker duinsysteem en bijbehorende planten en dieren, zoals bijzondere insecten. In maart 2016 is het onderzoek afgerond. Het blijkt dat nabeheer van groot belang is voor het succesvol (weer) laten stuiven van duinen. In deze veldwerkplaats zijn de resultaten van dit grote project gepresenteerd.
Betrokken instanties
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.