Login

Hydrotheek

Record nummer 2201692
Titel Startbeslissing : MIRT-Verkenning Oeffelt
toon extra info.
Mw. drs. M.H. Schultz van Haegen-Maas Geesteranus; dhr. J.J.C. van den Hout
Auteur(s) Schultz van Haegen-Maas Geesteranus, M.H. ; Hout, J.J.C. van den
Uitgever [S.l.] : Ministerie van Infrastructuur en Milieu
Jaar van uitgave 2017
Pagina's 14 p
Online full text
Publicatie type Boek
Taal Nederlands
Toelichting Op 27 januari 2015 heeft de Minister van Infrastructuur en Milieu aan de Stuurgroep Deltaprogramma Maas (SDM) gevraagd om met voorstellen te komen voor kansrijke rivier verruimende maatregelen, in samenhang met dijkversterkingen voor de Maas, zogenaamde koploperprojecten. Met als doel om MIRT-verkenningen te gaan starten in het najaar van 2016. De Minister heeft hierbij voor de Maas 100 miljoen euro beschikbaar gesteld voor de meerkosten van rivierverruiming. De SDM heeft een Regionaal Voorstel Maas uitgewerkt voor een samenhangend pakket van maatregelen als antwoord op het verzoek van de minister. Het Regionaal Voorstel Maas bestaat uit maatregelen voor rivierverruiming, dijkversterking en de z.g. systeemmaatregelen. Het koploperproject Oeffelt maakt onderdeel uit van het regionaal voorstel. In het BO-MIRT van 12 oktober 2016 is ingestemd met het Regionaal Voorstel voor de Maas, en met de start van een MIRT-verkenning Oeffelt. De voorliggende startbeslissing markeert de start van de MIRT-verkenningsfase.
Betrokken instanties Ministerie van Infrastructuur en Milieu (IenM)
Provincie Noord-Brabant
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.