Login

Hydrotheek

Record nummer 2204012
Titel Interpretatie van metingen van gewasbeschermingsmiddelen in grondwater in Noord- en Oost-Nederland : vergelijking van metingen met berekeningen
toon extra info.
A.M.A. van der Linden, C. Steinweg, C. van den Brink
Auteur(s) Linden, A.M.A. van der ; Steinweg, C. ; Brink, C. van den
Uitgever Bilthoven : RIVM
Jaar van uitgave 2016
Pagina's 1 online resource (PDF, 94 pages) illustrations
Titel van reeks RIVM report (2016-0163)
Online full text
Publicatie type Boek
Taal Nederlands
Toelichting Provincies en waterbedrijven in Noord- en Oost-Nederland treffen regelmatig resten van gewasbeschermingsmiddelen aan op de locaties waar zij de kwaliteit van het grondwater meten. In Nederland is het beleid erop gericht te voorkomen dat gewasbeschermingsmiddelen in het milieu terechtkomen, onder andere om de drinkwaterbronnen te beschermen. Bij de provincies ontstond hierop de vraag of de toelatingsprocedure van gewasbeschermingsmiddelen voldoende garanties biedt om de drinkwaterbronnen duurzaam te beschermen. Het RIVM concludeert, uit onderzoek dat in samenwerking met Royal HaskoningDHV is uitgevoerd, dat aanvullende informatie nodig is om op basis van de metingen te kunnen bepalen of de toelatingsbeoordeling adequaat is. Er ontbreekt informatie om de meetgegevens goed te kunnen beoordelen. Zo ontbreken gegevens over waar het water vandaan komt, hoe lang het in de bodem zit en of de desbetreffende gewasbeschermingsmiddelen in het intrekgebied zijn gebruikt.
Betrokken instanties Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM)
Royal HaskoningDHV
Provincie Drenthe
Provincie Fryslan
Provincie Groningen
Provincie Overijssel
Vitens
Waterleidingmaatschappij Drenthe
Waterbedrijf Groningen
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.