Login

Hydrotheek

Record nummer 2207528
Titel Samenvatting toetsing veiligheid Diefdijklinie
Uitgever [S.l.] : GeoDelft
Jaar van uitgave 2007
Pagina's 7 p
Online full text
Publicatie type Boek
Taal Nederlands
Toelichting De Diefdijklinie is een scheidingsdijk tussen de dijkringgebieden van de Alblasserwaard en Vijfheerenlanden en de Betuwe en Tieler- en Culemborgerwaarden. Deze dijk is een niet direct buitenwater kerende dijk en is onderdeel van de primaire waterkering rond de Alblasserwaard en Vijfheerenlanden. Daarom moet de Diefdijklinie volgens de Wet op de waterkering een waterstand met een overschrijdingskans van 1/2000 per jaar veilig kunnen keren. Aanleiding voor de toetsing was dat uit onderzoek van verschillende opgetreden afschuivingen -waarvan enkele vrij recent- was gebleken dat een veiligheidstoetsing in de lijn van het daarvoor ontwikkelde voorschrift sterk gewenst was. Daarom is een oriënterende toetsing van de Diefdijklinie als onderdeel van de toetsing van de primaire keringen rond de Alblasserwaard en Vijfheerenlanden uitgevoerd.
Betrokken instanties
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.