Login

Hydrotheek

Record nummer 2207535
Titel Toezichtstrategie zorgplicht primaire waterkeringen 2017 : toezichtstrategie van de Inspectie Leefomgeving en Transport
Uitgever [S.l.] : Inspectie Waterkeringen
Jaar van uitgave 2016
Pagina's 16 p
Online full text
Publicatie type Boek
Taal Nederlands
Toelichting Naar aanleiding van een wijziging van de Waterwet is het Rijk vanaf 1 januari 2014 verantwoordelijk voor het toezicht op de primaire waterkeringen. Namens het Rijk is de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) daarmee belast. Naast het toezicht op de periodieke beoordeling van de waterkeringen in het licht van de wettelijke veiligheidsnormen, is de ILT belast met het toezicht op de zorgplicht van de primaire waterkeringen. De zorgplicht houdt in dat de waterkeringbeheerder de wettelijke taak heeft om de functie van de primaire waterkering te garanderen. Deze toezichtstrategie beschrijft de wijze waarop de ILT als toezichthouder met ingang van januari 2017 invulling geeft aan het toezicht op de zorgplicht.
Betrokken instanties
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.