Login

Hydrotheek

Record nummer 2211414
Titel Handboek ecohydrologische systeemanalyse beekdallandschappen
toon extra info.
auteurs: Daan Besselink, Dolf Logemann, Harmen van de Werfhorst, André Jansen, Bart Reeze
Auteur(s) Besselink, Daan ; Logemann, Dolf ; Werfhorst, Harmen van de ; Jansen, André ; Reeze, Bart
Uitgever Amersfoort : STOWA
Jaar van uitgave 2017
Pagina's 1 online resource (PDF, 244 pages) illustrations
Titel van reeks Stowa rapport (2017-05)
ISBN 9789057737305; 9057737302
Online full text
Publicatie type Boek
Taal Nederlands
Toelichting Dit handboek richt zich op de instrumenten om een goede systeemanalyse van het stroomgebied ten behoeve van ecologisch herstel op te stellen. Het gaat om het snappen van de processen die bijdragen aan het herstel van levensgemeenschappen in de beek en in het beekdal. Tot nog toe was de kennis hierover slechts gefragmenteerd aanwezig. Dit handboek wil deze kennis samenbrengen en beschikbaar stellen voor de praktijk van het ecologisch herstel van beken en beeklandschappen. Het accent van dit handboek ligt bij de instrumenten die nodig zijn om een systeemanalyse op te stellen voor herstelmaatregelen in beken en beekdalen en richt zich op een probleemgestuurde aanpak, afgeleid van de beleidsvragen die waterschappen, terreinbeherende organisaties en anderen regelmatig tegenkomen.
Betrokken instanties Stichting Toegepast Onderzoek Waterbeheer (STOWA)
ARCADIS NV
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.