Login

Hydrotheek

Record nummer 2212363
Titel Waterkwaliteit in Nederland; toestand (2012-2015) en trend (1992-2015) : addendum bij rapport 2016-0076
toon extra info.
B. Fraters (auteur), A.E.J. Hooijboer (auteur), G.B.J. Rijs (auteur), N. van Duijnhoven (auteur), J.C. Rozemeijer (auteur)
Auteur(s) Fraters, B. ; Hooijboer, A.E.J. ; Rijs, G.B.J. ; Duijnhoven, N. van ; Rozemeijer, J.C.
Uitgever Bilthoven : Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu
Jaar van uitgave 2017
Pagina's 1 online resource (PDF, 84 pages) illustrations
Titel van reeks RIVM rapport (2017-0008)
Online full text
Publicatie type Boek
Taal Nederlands
Toelichting Stikstof en fosfaat zijn essentiële stoffen in mest die landbouwbedrijven gebruiken om de productie van gewassen te bevorderen. Te veel stikstof en fosfaat is echter schadelijk omdat het teveel kan uitspoelen waardoor de kwaliteit van het grond- en oppervlaktewater slechter wordt. Te hoge concentraties in het oppervlaktewater kunnen bijvoorbeeld algenbloei veroorzaken. De concentraties van stikstof en fosfaat in het grond- en oppervlaktewater in 2015 zijn vergelijkbaar met die in de jaren 2012-2014. Dit blijkt uit een inventarisatie van de grond- en oppervlaktewaterkwaliteit in 2015. De inventarisatie is een aanvulling op de inventarisatie die in 2016 is gerapporteerd. In 2016 is gekeken naar de concentraties in 2012-2014 en de ontwikkeling in de periode 1992-2014.
Betrokken instanties Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM)
Deltares
Rijkswaterstaat RWS
Ministerie van Infrastructuur en Milieu (IenM)
Ministerie van Economische Zaken
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.