Login

Hydrotheek

Record nummer 2213337
Titel Reflecterend in de Delta : naar een systematiek voor monitoring en evaluatie in het Deltaprogramma gericht op lerend samenwerken : eindrapportage van het project 'Participatief leren in het Deltaprogramma'
toon extra info.
Anne Loeber, David Laws
Auteur(s) Loeber, Anne ; Laws, David
Uitgever Amsterdam : Universiteit van Amsterdam, Afdeling Politicologie
Jaar van uitgave 2016
Pagina's 1 online resource (PDF, 70 pages) illustrations
Online full text
Publicatie type Boek
Taal Nederlands
Toelichting Welke mogelijkheden zijn er om een focus op ‘leren’ te integreren in de inspanningen ten aanzien van monitoring en evaluatie in het Deltaprogramma? Aanleiding voor de vraagstelling is de bewustwording dat klimaatverandering vraagt om een ‘lerende’ benadering van beleidsvoering, en om ‘adaptief’ management. De nog ongekende gevolgen van klimaatverandering leiden ertoe dat kennis uit het verleden een onzekere basis vormt voor het maken van plannen voor de (verre) toekomst. ‘Leren’ is te begrijpen als een proces van reflectie op, en correctie van (de aannames die ten grondslag liggen aan) beleidsmatig handelen naar aanleiding van feedback. Zo opgevat ligt ‘leren’ aan de basis van adaptieve beleidsvoering. Om leren en adaptatie te faciliteren is een vorm van kennismanagement nodig die garandeert dat nieuwe inzichten systematisch leiden tot reflectie op de bestaande uitvoeringspraktijken, en waar nodig tot het tussentijds bijsturen van gemaakte plannen.
Betrokken instanties Universiteit van Amsterdam
Planbureau voor de Leefomgeving (PBL)
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.