Login

Hydrotheek

Record nummer 2214759
Titel Doelen op maat : 2. analyse ESF lichtklimaat, productiviteit water en habitatgeschiktheid
toon extra info.
R. Bijkerk, N. Jaarsma, H. van Dam
Auteur(s) Bijkerk, R. ; Jaarsma, N. ; Dam, H. van
Uitgever Haren : Koeman en Bijkerk bv
Jaar van uitgave 2015
Pagina's 95 p
Titel van reeks Rapport (2015-009)
Online full text
Publicatie type Boek
Taal Nederlands
Toelichting Voor de Europese Kaderrichtlijn Water (KRW) moet de komende jaren gewerkt worden aan de derde stroomgebiedsbeheersplannen voor de planperiode 2021-2027 (SGBP3). Het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK) wil in SGBP3 haar doelen gebieds- en watersysteemgericht vastgesteld hebben. Dat wil zeggen, met inachtneming van de achtergrondbelasting en de specifieke ecologische factoren eigen aan de diverse waterlichamen. Om deze factoren te kennen en hun invloed op de ontwikkeling van de biologische kwaliteitselementen te weten te komen, laat het HHNK onderzoek uitvoeren. In dit rapport presenteren we de resultaten van een analyse van de factoren Lichtklimaat, Productiviteit van het water en Habitatgeschiktheid, volgens de systematiek van de Ecologische Sleutelfactoren (ESF). Daarnaast besteden we aandacht aan de factor chloride, omdat deze factor van grote invloed is op de macrofauna en een criterium is in de KRW-typologie die ten grondslag ligt aan de doelafleiding en beoordeling. In de ESF-systematiek zou deze analyse onder de sleutelfactor Habitatgeschiktheid geschaard kunnen worden, we hebben hem hier echter apart beschreven los van de ESF’en.
Betrokken instanties Koeman en Bijkerk bv : ecologisch onderzoek en advies
Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.