Login

Hydrotheek

Record nummer 2215227
Titel Waterwijzers: de primeur! Klimaatrobuuste effectbepaling van het waterbeheer op landbouw en natuur
Uitgever [Amersfoort] : STOWA
Jaar van uitgave 2017
Online full text
Publicatie type Congresverslag
Taal Nederlands
Toelichting Welke invloed hebben waterhuishoudkundige veranderingen - bijvoorbeeld peilveranderingen, onttrekkingen en de aanleg van buisdrainage - op de landbouw en natuur in een gebied? En hoe creëer je als waterbeheerder optimale waterhuishoudkundige omstandigheden voor deze functies, rekening houdend met de te verwachte veranderingen in het klimaat? Hiervoor is het nodig dat je de effecten van veranderend waterbeheer op landbouw en natuur nauwkeurig in beeld brengt en kwantificeert. Een groot aantal partijen werkt hard aan vernieuwing en verbetering van de bestaande methoden om dat te kunnen doen. Dat gebeurt onder de titels 'Waterwijzer Landbouw' en 'Waterwijzer Natuur'. Tijdens de Waterwijzerdag op 29 juni 2017 brengen we u op de hoogte van deze 'Waterwijzers': wat zijn het voor instrumenten en wat kun je er precies mee? Op de bijeenkomst komt de inhoud aan bod, maar besteden we ook aandacht aan de toepassingen en de eerste inzichten van gebruikers.
Betrokken instanties Stichting Toegepast Onderzoek Waterbeheer (STOWA)
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.