Login

Hydrotheek

Record nummer 2220150
Titel Handreiking overstromingsrisicoparagraaf : een handreiking bij het verantwoorden en meenemen van overstromingsrisico's in de ruimtelijke planvorming
toon extra info.
J.M.M. Neuvel, A.M.C. Boxman ; herziene versie: H.J. Stoffer
Auteur(s) Neuvel, J.M.M. ; Boxman, A.M.C. ; Stoffer, H.J.
Uitgever Zwolle : Provincie Overijssel
Jaar van uitgave 2011
Pagina's 40 p
Online full text
Publicatie type Boek
Taal Nederlands
Toelichting Het doel van de overstromingsrisicoparagraaf is een bewustere afweging van risico’s van waterveiligheid door ambtenaren en bestuurders die betrokken zijn bij ruimtelijke planvorming op gemeentelijk niveau. Naast het vergroten van het bewustzijn tracht de provincie Overijssel met de overstromingsrisicoparagraaf gemeenten te verplichten om vroegtijdig na te denken over overstromingsrisico's en vervolgens deze belangen te betrekken in de ruimtelijke planvorming. Deze handreiking geeft aan op welke manier de gemeente invulling kan geven aan de overstromingsrisicoparagraaf. De handreiking helpt om de benodigde informatie op het juiste moment te ontsluiten, toe te passen en om gericht advies te vragen aan waterschap en veiligheidsregio. Het is nadrukkelijk een hulpmiddel voor het opstellen van een overstromingsrisicoparagraaf en bevat geen nieuw beleid. Het doel van de handreiking is om gemeenten bewust te maken van de manier waarop zij in een overstromingsrisicoparagraaf om kunnen gaan met de beheersing van overstromingsrisico's.
Betrokken instanties Provincie Overijssel
Royal HaskoningDHV
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.