Login

Hydrotheek

Record nummer 2221548
Titel Relatie tussen ontwerp en bedrijfsvoering van grondwaterzuivering en biologische activiteit
toon extra info.
auteur(s) L. Palmen, E. Vonk, D. Vries
Auteur(s) Palmen, L. ; Vonk, E. ; Vries, D.
Uitgever Nieuwegein : KWR
Jaar van uitgave 2016
Pagina's 1 online resource (PDF, 96 pages) illustrations
Annotatie(s) BTO 2016.061. - Opdrachtnummer 400554-091
Online full text
Publicatie type Boek
Taal Nederlands
Toelichting De productie van biologisch stabiel water is van belang om nagroei in het distributienet te voorkomen. Naast de ruwwaterkwaliteit is ook het ontwerp en de bedrijfsvoering van de zuivering van grondwaterproductielocaties van invloed op de biologische stabiliteit. In dit onderzoek zijn de waterkwaliteitsgegevens en de ontwerp- en bedrijfsvoeringsgerelateerde eigenschappen van de beluchting en snelfiltratie van 43 grondwater productielocaties in een database verwerkt. Met verschillende analysemethoden is gezocht naar mogelijke relaties tussen deze eigenschappen en de wettelijke nagroei-indicatoren Koloniegetal bij 22 graden Celsius (KG22) en Aeromonas. Er is geen enkelvoudige relatie gevonden die het verband tussen de ruwwaterkwaliteit, de ontwerpof bedrijfsvoeringsgerelateerde eigenschappen en nagroei-indicatoren volledig en nauwkeurig bepaalt. Wel zijn verschillende enkelvoudige en meervoudige relaties gevonden die afzonderlijk of gezamenlijk verklarend kunnen zijn voor een deel van de waargenomen variantie van de nagroei-indicatoren. De gevonden verbanden kunnen in gericht vervolgonderzoek toegepast worden om het zuiveringsproces te optimaliseren voor de verwijdering van de klassieke grondwaterparameters en de beperking van de nagroei.
Betrokken instanties KWR, Watercycle Research Institute
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.