Login

Hydrotheek

Record nummer 2221701
Titel Hygiënecode Drinkwater : winning (grondwater, oevergrondwater en water na kunstmatige infiltratie)
toon extra info.
auteurs ir. M.L. (Martin) van der Schans, dr. ir. (Patrick) P.W.M.H. Smeets, ing. I. (Inke) Leunk. en ing. M.A. (Martin) Meerkerk
Auteur(s) Schans, M.L. ; Smeets, P.W.M.H. ; Leunk, I. ; Meerkerk, M.A.
Uitgever Nieuwegein : KWR
Jaar van uitgave 2016
Pagina's 1 online resource (PDF, 54 pages) illustrations
Annotatie(s) PCD 1-2:2016
Online full text
Publicatie type Boek
Taal Nederlands
Toelichting Deze ‘Hygiënecode Drinkwater; Winning’ is onderdeel van de verschillende documenten van de ‘Hygiënecode Drinkwater’ en is bedoeld voor de winning van ruw grondwater, waarbij het water voorafgaand aan de winning op enige wijze een bodempassage ondergaat. Concreet gaat het om de winning van grondwater, oevergrondwater en water na kunstmatige infiltratie (duin- en diepinfiltratie). Daarmee wordt aangesloten bij de omschrijving van het begrip ‘winning’ in de Drinkwaterwet [16]: ‘onttrekking van grondwater, oppervlaktewater of zeewater ten behoeve van de bereiding van drinkwater’. Deze Hygiënecode gaat niet in op de hygiëne van de winning van oppervlaktewater. Deze Hygiënecode heeft niet alleen betrekking op de hygiënische aspecten van de winning als handeling, maar omvat ook winmiddelen en de bodem waarin die zijn opgenomen. De hygiëne van het water en de winmiddelen wordt beschouwd in de verschillende stadia: het ontwerp, de aanleg, het onderhoud en de exploitatie.
Betrokken instanties KWR, Watercycle Research Institute
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.