Login

Hydrotheek

Record nummer 2221718
Titel Research pilot of rapid filtration at Velddriel: iron, manganese and ammonium removal
toon extra info.
project manager K.J. (Klaasjan) Raat ; author(s) D. (Dirk) Vries and C. (Cheryl) Bertelkamp
Auteur(s) Vries, D. ; Bertelkamp, C. ; Raat, K.J. (project director)
Uitgever Nieuwegein : KWR
Jaar van uitgave 2016
Pagina's 1 online resource (PDF, 52 pages) illustrations
Titel van reeks BTO report (BTO 2016.042)
Annotatie(s) Project number 400378
Online full text
Publicatie type Boek
Taal Engels
Toelichting Om de verwijdering van ijzer, mangaan en ammonium in de snelfilters van WPB Velddriel beter te kunnen beschrijven is een bestaand model voor ijzer- en mangaanverwijdering in snelfilters uitgebreid met twee mechanismes: dubbellaagsfiltratie en nitrificatie. Simulaties met dit uitgebreide model laten zien dat met twee aanpassingen in het operationele beheer van de filters de ijzer/mangaanverwijdering mogelijk verder te verbeteren is. Deze aanpassingen zijn (i) het conditioneren van het beluchte water om de pH te verhogen (ten behoeve van verbeterde mangaanverwijdering) en (ii) het verlengen van de verblijftijd in het filterbed door het debiet te verlagen. Hierdoor kan de terugspoelfrequentie worden verlaagd en daarmee de looptijd van het filter verlengd. Dit maakt wel een groter filteroppervlak nodig om dezelfde productiecapaciteit te behouden. Experimentele en modelleerresultaten laten zien dat een deel van het filter (de laag vlakbij de bodem) van WPB Velddriel niet effectief bijdraagt aan de verwijdering van mangaan. Dit kan een indicatie zijn dat de filterbedhoogte verkleind zou kunnen worden, maar het is nog onduidelijk of deze reservecapaciteit op de langere termijn wel nodig is. Aanvullende lange-termijn experimenten zijn nodig om de verzadiging van deze laag verder te onderzoeken.
Betrokken instanties KWR, Watercycle Research Institute
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.