Login

Hydrotheek

Record nummer 2221843
Titel Pharmaceuticals in the environment, science and policy
toon extra info.
project manager Jos Frijns ; author(s) Thomas ter Laak, Kirsten Baken & Chris Büscher
Auteur(s) Laak, Thomas ter ; Baken, Kirsten ; Büscher, Chris ; Frijns, Jos (project director)
Uitgever Nieuwegein : KWR
Jaar van uitgave 2015
Pagina's 1 online resource (PDF, 36 pages) illustrations
Titel van reeks BTO report (2015.041)
Annotatie(s) Project number 400455-130
Online full text
Publicatie type Boek
Taal Engels
Toelichting Geneesmiddelen komen voor in de waterketen. Er is veel onderzoek gedaan, maar er zijn niet altijd antwoorden op vragen als “wat is het effect van een levenslange bootstelling aan een complex mengsel van stoffen waaronder geneesmiddelen?” of “hoe groot is het effect van geneesmiddelen op een specifiek ecosysteem?”. Ook met aanvullend onderzoek blijft er een bepaalde mate van onzekerheid over de risico’s van geneesmiddelen in de waterketen. Deze studie gaat in op de onzekerheden in wetenschappelijk onderzoek naar risico’s van geneesmiddelen in de waterketen en hoe wetenschappers en het publiek hier mee omgaan. Vervolgens wordt aan de hand van historische voorbeelden geïllustreerd hoe het beleid omgaat met wetenschappelijke onzekerheden. Betere interactie tussen wetenschap en beleid, waarbij wetenschappers onzekerheden kenbaar maken en beleidsmakers meer kennis nemen van de materie, kan de interactie tussen beleid en wetenschap verbeteren en beleidsvorming bespoedigen. Met dit inzicht kan de watersector zijn kennis effectiever inzetten voor het beschermen van drinkwaterbronnen.
Betrokken instanties KWR, Watercycle Research Institute
Vereniging van Exploitanten van Waterleidingbedrijven in Nederland (VEWIN)
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.