Login

Hydrotheek

Record nummer 2225541
Titel Morfologisch advies broedeilanden : principestudie en pilot Hooge Springer
toon extra info.
Reinier Schrijvershof, Björn Röbke, Lodewijk de Vet, Jebbe van der Werf, Bert van der Valk
Auteur(s) Schrijvershof, Renier ; Röbke, Björn ; Vet, Lodewijk de ; Werf, Jebbe van der ; Valk, Bert van der
Uitgever Delft : Deltares
Jaar van uitgave 2017
Pagina's 1 online resource (PDF, 58 pages) illustrations
Annotatie(s) Project number: 11200862-000
Online full text
Publicatie type Boek
Taal Nederlands
Toelichting Kolonievogels die langs de kusten van de Deltawateren broeden staan onder druk omdat op korte termijn een tekort ontstaat aan geschikte broedgebieden. Het 7 eilandenplan beschrijft maatregelen die voorzien in voldoende broedhabitat door eilandsituaties op hogere gedeelten van platen in de Deltawateren te creëren. De criteria voor het ontwerp van de locatie, de mogelijke effecten van de aanleg ervan op de omgeving en de morfologische ontwikkeling van het eiland zijn echter niet goed bekend. Dit rapport beschrijft een morfologische haalbaarheidsstudie voor de aanleg van broedlocaties in de Westerschelde om deze kennisleemten in te vullen. Er is een principestudie uitgevoerd om de randvoorwaarden voor de realisering van een broedeiland op platen in de Westerschelde vast te stellen. Daarnaast is er, in de vorm van een pilotstudie, een onderzoek gedaan naar de locatiespecifieke randvoorwaarden voor een broedeiland op de Hooge Springer.
Betrokken instanties Deltares
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.