Login

Hydrotheek

Record nummer 2227889
Titel Van Mook tot Maastricht - integrale landschappelijke aanpak migratielandschap voor vleermuizen van Maas en Julianakanaal
toon extra info.
H.J.G.A. Limpens , V.J.A. Hommersen, E.A. Jansen M. van Oene en M.J. Schillemans
Auteur(s) Limpens, H.J.G.A. ; Hommersen, V.J.A. ; Jansen, E.A. ; Oene, M. van ; Schillemans, M.J.
Uitgever Nijmegen : Zoogdiervereniging
Jaar van uitgave 2017
Pagina's 1 online resource (PDF, 96 pages) illustrations
Titel van reeks Rapport / Zoogdiervereniging (2017.18)
Online full text
Publicatie type Boek
Taal Nederlands
Toelichting De Zoogdiervereniging heeft in opdracht van de provincie Limburg, Rijkswaterstaat, Waterschap Peel en Maasvallel en Waterschap Roer en Overmaas (tegenwoordig Waterschap Limburg) een project uitgevoerd, gericht op het uitwerken van de knelpunten en kansen voor vleermuizen in het migratielandschap van Maas en Julianakanaal in het gebied van Mook tot Maastricht. Het landschap tussen Noord en Zuid Limburg, en dan met name het landschap van de waterwegen, vormen de coherentie tussen de in noordwest en midden Nederland voor vleermuizen belangrijke gebieden en de in Zuid Limburg gelegen groeves (in beide delen van Nederland gaat het ook om Natura 2000-gebieden). Het integrale landschap omvat het water en de oevers, de uiterwaarden en de randen van het winterbed en steilranden. Verschillende vleermuissoorten gebruiken verschillende delen van dit landschap (meer open/meer kleinschalig) als migratiestructuur. Tijdens het project zijn deze knelpunten en kansen samen met verschillende stakeholders in kaart gebracht en samen werden oplossingen gezocht. Het rapport geeft aan hoe, in dit landschap, kan worden omgegaan met ruimtelijke ontwikkeling en beheer zodat de functie van vleermuismigratie niet in de knel komt. Tevens werd bepaald hoe deze informatie doelmatig te borgen is binnen de werkwijzen van de organisaties van de stakeholders.
Betrokken instanties Provincie Limburg
Rijkswaterstaat RWS
Waterschap Peel en Maasvallei
Waterschap Roer en Overmaas
Waterschap Limburg
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.